Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Hrvatske vojske, bivši pomoćnik ministra obrane te saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs, danas se ipak pojavio na obavijesnom razgovoru u policiji, ali je zajedno s operativcima iz Heinzelove otišao u Državno odvjetništvo, gdje je više od pet sati davao iskaz o dokumentaciji vezanoj uz 66. pukovniju HV-a.


Rojs je kazao da se ujutro pojavio u središtu kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, nakon što je jučer poslijepodne primio poziv za obavijesni razgovor.

Vezani članci Slika nije dostupna 9131 neriješen slučaj stariji od 10 godina: Ako vam sudski postupak traje desetljećima možete tužiti državu Slika nije dostupna 'Nad lipom 35': 2. prosinca jubilarna 50. emisija

'No, tamo su mi rekli da iskaz trebam dati u Državnom odvjetništvu. Tamo smo bili pet i pol sati, od čega sam ja govorio pet sati i dvadeset minuta', kazao je Ćesić.

Njegovu je izjavu potvrdilo i Državno odvjetništvo, ističući da je Ćesić kod jednog od zamjenika glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića 'detaljno obrazložio dokumentaciju', koju je dva dana ranije predao policiji. 

>> Ljubo Ćesić Rojs bio je u Državnom odvjetništvu

Državu ću tužiti i za automobile, helikoptere i sve druge pokretnine 66. pukovnije koja je trebala biti okosnica inženjerije HV-a Ljubo Ćesić Rojs

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin istaknula je da je Ćesić prije dva dana policiji predao dokumentaciju koja se odnosi na 66. pukovniju s obzirom da se u ponedjeljak održava prvo ročište nakon njegove tužbe protiv Republike Hrvatske.

Ćesić kaže da je državu tužio zbog statusa djelatnika 66. pukovnije te duga prema djelatnicima koji je prije tri godine, kada je podigao tužbu, navodno iznosio više od 540 milijuna kuna.

'S kamatama dug je sada veći od tri milijarde kuna', kaže Rojs, koji je kao svjedoke u ovom postupku pozvao premijera Ivu Sanadera, Juru Radića te ministricu Marinu Matulović Dropulić.

'Nakon toga državu ću tužiti i za automobile, helikoptere i sve druge pokretnine 66. pukovnije koja je trebala biti okosnica inženjerije HV-a', dodaje Ćesić.

Kaže da je raznu dokumentaciju koju posjeduje policija prije tri dana tražila u svim prostorijama koje koristi 'od podruma do garaža', dok su 4. listopada tražili topničke dnevnike u vezi granatiranja Knina.

Priču o Ćesićevom obavijesnom razgovoru i odlasku u policiju mediji su jutros objavili pozivajući se na njegove suborce iz Udruge hrvatskih dragovoljaca grada Zagreba.

Nešto kasnije to je potvrdio jedan od Ćesićevih odvjetnika Željko Olujić, da bi nakon što je policija izjavila kako Ćesić nije bio u Heinzelovoj, tvrdio da nema informacija da je na obavijesnom razgovoru.