Objava na Twitteru američkog veleposlanika u Hrvatskoj Roberta Kohorsta izazvala je reakciju ruskog veleposlanika Anvara Azimova. A sve zbog utakmice Hrvatska – Rusija.

Galerija


Iako će se utakmica reprezentacija Hrvatske i Rusije na Svjetskom nogometnom prvenstvu odigrati tek u subotu, vrlo zanimljivo prepucavanje već je započelo na društvenim mrežama. I to, ni manje ni više, nego među veleposlanicima dviju najvećih svjetskih sila. 

Vezani članci Miroslav Škoro Objavljeno koliko su kandidati potrošili na kampanju, iz Škorina tima objasnili trošak od "0 kuna" za društvene mreže Lana Jurčević (Foto: Instagram) Zvijezde u borbi s hejterima: Šokirani poplavom negativnih komentara objavili najgore poruke hejtera

Robert Kohorst, američki veleposlanik u Hrvatskoj, objavio je na svom službenom profilu na Twitteru da "vjeruje da svi znaju za koga će navijati" u susretu hrvatske i ruske reprezentacije. 

 

Veleposlanik SAD-a Robert Kohorst i Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije (Foto: Pixsell)
Veleposlanik SAD-a Robert Kohorst i Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Odgovor ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj nije trebalo dugo čekati. Na svom su profilu na Facebooku objavili Kohorstovu objavu uz status: "Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?"

No nakon što su mediji objavili javnu prepisku veleposlanstava Rusije i SAD-a, Rusi su svoju objavu ipak obrisali. 

Za razliku od Azimova, Kohorst je svoju pojasnio objavom nove fotografije na kojoj je dječak u dresu hrvatske reprezentacije koji naganja nogometnu loptu s prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama. "Ako je netko u nedoumici, moj petogodišnji unuk i ja navijamo za isti tim", pojasnio je Kohorst.