Objava na Twitteru američkog veleposlanika u Hrvatskoj Roberta Kohorsta izazvala je reakciju ruskog veleposlanika Anvara Azimova. A sve zbog utakmice Hrvatska – Rusija.

Galerija


Iako će se utakmica reprezentacija Hrvatske i Rusije na Svjetskom nogometnom prvenstvu odigrati tek u subotu, vrlo zanimljivo prepucavanje već je započelo na društvenim mrežama. I to, ni manje ni više, nego među veleposlanicima dviju najvećih svjetskih sila. 

Vezani članci Tragikomične objave (Foto: izismile.com) Njihove su objave test prijateljstva, tko će im prvi reći da se samo sramote? Slika nije dostupna Žestoki odgovor ruskog veleposlanika: "Neprikladno je poučavati suverenu Hrvatsku kako voditi svoju politiku''

Robert Kohorst, američki veleposlanik u Hrvatskoj, objavio je na svom službenom profilu na Twitteru da "vjeruje da svi znaju za koga će navijati" u susretu hrvatske i ruske reprezentacije. 

 

Objava američkog veleposlanika na Twitteru (Screenshot: Twitter)
Objava američkog veleposlanika na Twitteru (Screenshot: Twitter)

Odgovor ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj nije trebalo dugo čekati. Na svom su profilu na Facebooku objavili Kohorstovu objavu uz status: "Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?"

No nakon što su mediji objavili javnu prepisku veleposlanstava Rusije i SAD-a, Rusi su svoju objavu ipak obrisali. 

Za razliku od Azimova, Kohorst je svoju pojasnio objavom nove fotografije na kojoj je dječak u dresu hrvatske reprezentacije koji naganja nogometnu loptu s prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama. "Ako je netko u nedoumici, moj petogodišnji unuk i ja navijamo za isti tim", pojasnio je Kohorst.