Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog rezanja hrvatske zastave

Obavljen obavijesni razgovor s Janezom Janšom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavljen je obavijesni razgovor sa slovenskim umjetnikom Janezom Janšom i voditeljem udruge 'Drugo more' Davorom Miškovićem zbog rezanja hrvatske zastave u sklopu umjetničkog performansa, potvrdio je Operativno-komunikacijski centar (OKC) Policijske uprave primorsko-goranske.

Voditelj smjene kazao je da je policija poslijepodne obavila obavijesni razgovor sa slovenskim umjetnikom Janezom Janšom i voditeljem udruge 'Drugo more' Davorom Miškovićem, organizatorom festivala izvedbenih umjetnosti 'Zoom' protiv kojih je, uz riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti, podignuta kaznena prijava zbog povrede ugleda Republike Hrvatske - rezanja hrvatske zastave u sklopu umjetničkog performansa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prizivaju prisebnost i suzdržanost Pružili ruku mira: Kina želi posredovati u smirivanju sukoba na Bliskome Istoku Slika nije dostupna Divljački premlaćen Policija traga za napadačima na splitskog opernog prvaka

Nakon što je policija obavila očevid u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti gdje se u ponedjeljak održao performans Janeza Janše 'Življenje (v nastajanju)' u sklopu kojeg su posjetitelji škarama rezali hrvatsku zastavu, u 1. policijskoj postaji u Rijeci obavljen je razgovor s Janšom i Miškovićem. Opće izvješće policijski službenici dostavit će Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, potvrđeno je iz OKC-a PU PG.

>> Janez Janša: Rezanja hrvatske zastave je dio umjetničkog djela

U obrazloženju kaznene prijave koju je u srijedu podnio riječki umjetnik i hrvatski branitelj Krešo Mustać stoji da su 'autori i organizatori izložbe počinili kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, na način da su rezanjem zastave na javnom mjestu izvrgnuli ruglu i omalovažavanju službenu zastavu Republike Hrvatske.' (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene