Na Jadranskom trgu u središtu Rijeke u ponedjeljak navečer okupilo se dvjestotinjak građana u znak podrške Huanitu Luksetiću, osuđenom na dvije godine zatvora zbog proizvodnje i posjedovanja marihuane radi prodaje, iako je tvrdio da je to činio kako bi proizveo ulje od kanabisa, za ublažavanje simptoma multiple skleroze, od koje boluje.

Galerija


Građani su se okupili po pozivu na društvenim mrežama, gdje se upućivalo sudionike skupa da na trgu zapale joint, što je dio njih i učinio. Na trgu se se mogli čuti izrazi podrške Luksetiću, ali i zahtjevi da se legalizira korištenje marihuane, posebno u medicinske svrhe i to za oboljele od multiple skleroze i niza drugih bolesti.

Vezani članci Prosvjed \'\'žutih prsluka\'\' (Foto: AFP) Pariz: ''Victor Hugo zahvaljuje svim velikodušnim donatorima za spas Notre-Dame i predlaže im da jednako učine za 'Jadnike'" Barbara Štrbac izvještava iz Beograda o skupu potpore Vučiću (Foto: Dnevnik.hr) Srbija: Prosvjednici Vučića pozvali na dijalog o slobodi medija i poštenim izborima

Huanitu Luksetiću iz Bregi na obroncima Učke nedavno je na drugostupanjskom Županijskom sudu u Osijeku potvrđena presuda Općinskog suda u Rijeci od dvije godine zatvora. Kako tvrdi Luksetićev branitelj, odvjetnik Vladimir Gredelj, Luksetić nije u stanju izdržati zatvorsku kaznu od dvije godine, s obzirom na njegovo vrlo teško zdravstveno stanje.

Nakon objave informacije o potvrđenoj kazni za Luksetića, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je najavila da će pomilovati Luksetića. U ponedjeljak je iz njena ureda potvrđeno da će procedura pomilovanja biti riješena vjerojatno isti dan nakon što od Ministarstva pravosuđa dobiju izvješće o cijelom slučaju.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je potvrdio da je u Ministarstvo stigla Luksetićeva molba za pomilovanjem te da će se izvješće u najkraćem mogućem roku proslijediti predsjednici. (Hina)