Rijeka je u subotu službeno preuzela titulu Europske prijestolnice kulture, a kulminacija dana bila je večernja izvedba Opera industriale. U Dnevnik Nove TV gostovao je Ivan Šarar, riječki pročelnik za kulturu, koji je rekao da je zadovoljan preuzimanjem titule te otrkio što nas čeka u nastavku godine.

Galerija


Šarar je tijekom javljanja uživo u Dnevnik rekao da misli da je Opera industriale, ali i svih 24 sata zabave, prošla fenomenalno.

Vezani članci PR U Rijeci predstavljen program otvorenja Europske prijestolnice kulture koji se održava 1.2.2020. PR Postavljena zvučna instalacija na riječkom Korzu koja donosi misli i razmatranja o položaju umjetnika u društvu

"Mislim da smo nastavili u istom tonu u kojem smo radili kandidaturu i kojem smo je promovirali. Znalo se da ćemo biti kontroverzni, da ćemo biti teški, da nećemo podilaziti svačijem ukusu", rekao je.

"Dogodila se slična stvar koja se dogodila s Matanićevim promotivnim spotom. Puno je oduševljenih, puno je ljutitih i to je upravo ono što želimo raditi. Ne želimo raditi nešto mlako i ziheraški, što ne radi potrese", dodao je Šarar.

Također, rekao da je Operom industriale napravljen homage riječkoj povijesti.

"Dosad je to možda bila gradska tema, eventualno nacionalna. Sada smo ju odaslali u jedan neograničeno velik međunarodni eter i zapravo smo si ostvarili mogućnost da se počnemo baviti sa sadašnjosti i budućnosti", rekao je.

Šarar je zaključio da rekavši da proljeće donosi posvećenost novim infrastrukturama: "Otvaramo Palaču šećerane s novim muzejom grada, zatim Exportdrvo… Znači, krenuli smo s događajima, a sada ćemo početi prikazivati prostore koji su budućnost riječke kulture."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr