Počeli su radovi na modernizaciji pruge koja prolazi kroz samo središte Rijeke, što izaziva gužve u prometu.

Galerija


Usred Rijeke je počela modernizacija pruge koju koristi riječka luka.

Vezani članci Dječja kuća Rijeka - 1 Šareni hodnici, kino platna, razigrani motivi: Riječki mališani dobivaju kuću na četiri kata punu sadržaja samo za njih Andrej Plenković i Vojko Obersnel Obersnel ljutito premijeru: "Vi danas, čak deset dana kasnije, ponovo otvarate strasti, napadate novinare, koristite teške riječi i prijetite"

"Ovo je projekt rekonstrukcija željezničke stanice kontejnerskog terminala Brajdica. Vrijednost je 35, 5 milijuna eura", rekao je Denis Vukorepa, ravnatelj Luke Rijeka.

Riječani će se morati strpjeti jer bi projekt trebao biti gotovo 2020. godine. Tada bi riječka luka, a pogotovo kontejnerski terminal, mogla napokon biti prava konkurencija lukama u Kopru i Trstu.

"Unaprijedit će se otprema kontejnera željezničkim prijevozom, povećat će se promet. Sve je ovo da se unaprijedi taj servis jer nam je želja da kontejnerski terminal što prije dostigne svoj puni kapacitet", rekao je Vukorepa.

Inače, kolovoz je mjesec kada je promet kroz središte Rijeke najrjeđi. Zbog toga Riječani imaju punih mjesec dana za privikavanje na novu regulaciju prometa.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr