Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstvo 'u banani'

Riječka kirurgija prima samo životno ugrožene pacijente! Lista čekanja i do kraja 2015.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Operativni zahvati na koje se može čekati, poput operacije žuči na Odjelu kirurgije se odgađaju, pa se lista čekanja produljuje sve do kraja 2015.

Ukoliko niste pacijent koji zahtijeva hitni prijem odnosno intervencije koje se moraju učiniti kako se ne bi ugrozio život pacijenta poput, npr, bolesnika s karcinomima, čekat ćete na zahvat, na Odjelu kirurgije riječkog Kliničkog bolničkog centra, neko dulje vrijeme.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Slika nije dostupna Difalija Dva 'piška' viška: Liječnici uspješno operirali dječaka s tri penisa

Na moj.report@novatv.hr napišite nam jeste li se i Vi osobno susreli s problemima u zdravstvenom sustavu i kakvim.

Naime, treba pričekati da se rad Zavoda za digestivnu kirurgiju konsolidira, što znači da se ispune uvjeti koji bi premostili teškoće - nedostatak anesteziologa, ali i kirurga u jutarnjoj smjeni od 8 do 16 sati zbog rada u smjenama, piše Novi list.

Tako od desetak pacijenata koji su trebali biti primljeni u bolnicu u četvrtak, čak 8 njih je vraćeno kućama. Od pacijenata koji su na operativni zahvat čekali mjesecima, bolnički krevet će dobiti samo oni najhitniji.

Pacijent nije ostavljen usred operacije zbog kraja smjene

Operativni zahvati na koje se može čekati, poput operacije žuči, kile, vađenja vijaka i slično, odgađaju se pa se lista čekanja produljuje sve do kraja 2015. godine.

Čelni ljudi Odjela kirurgije tvrde kako se ne treba čuditi nad ovom situacijom jer je Sanacijsko vijeće upoznato sa stanjem koje je nastalo uvođenjem smjenskog rada.

Iako je svugdje situacija teška, u Zagrebu se ipak može govoriti o nešto boljim uvjetima. U KB Dubrava od 19 operacijskih sala u bolnici radi 16, odnosno 3 dnevno manje.

Situacija je, za razliku od Rijeke, koja ima 6 digestivnih kirurga, znatno povoljnija sa 14 digestivnih kirurga i 37 anesteziologa što Rijeci također nedostaje. Uz Dubravu, Zagreb ima još nekoliko digestivnih kirurgija, piše Novi list.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene