Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIZOR ZA PAMĆENJE

Lovili tunu kod Cresa pa ulovili rijetkog morskog psa: ''Bio je poseban osjećaj vidjeti ga''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kod otoka Cresu ribari su, loveći tunu, nehotično izvukli rijedak primjerak morskog psa poznatog i pod nazivom morska lisica.

Ribarima, koji su se u sklopu klasičnog big game fishinga uputili u tunolov, na udicu se, kod creškog rta Jablanac, umjesto tune zakačila zaštićena vrsta morskog psa, takozvani pas lisica (Alopias vulpinus).

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti

"Srdelom primamljujemo tunu, no ovaj je put slučajni ulov bio morska lisica. Nakon kraće borbe, riba je dovučena do površine i praktički neozlijeđena puštena natrag u more“, kazao je ribar Dino Deronjić za Novi list.

Pročitajte i ovo Morski pas, ilustracija tragedija na ronjenju Stravičan napad: Morski pas ubio ženu u poznatom turističkom odredištu

Pročitajte i ovo Ilustracija Pohitali u pomoć Ženu napao morski pas: U kritičnom je stanju, policija još sve istražuje

Dodao je da je ovaj primjerak veoma rijedak na Sjevernom Jadranu te da je poseban osjećaj bio vidjeti ga. Ističe da je riječ o zaštićenoj vrsti te da su poduzeli sve kako bi ga što brže i bezbolnije pustili s udice.

Prema procjeni ribara, morska je lisica težila oko 80 kilograma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene