Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fiskalizacija u prometu gotovinom daje sve bolje rezultate. U ožujku 2013. godine fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prijavile su promet viši za 38,05% u odnosu na prošlu godinu.


Rezultati su još bolji u slučaju malih pravnih osoba. One su u ožujku 2013. prijavile čak 42,17% veći promet nego u istom mjesecu lani. Porezna uprava zadovoljna je i rezultatima za veljaču.

Vezani članci Slika nije dostupna HOK zahtjeva tržnice bez fiskalnih blagajni Slika nije dostupna Porezna: Pečatit ćemo i zbog 10 kuna viška!

>>Nelikvidnost pada već osmi mjesec zaredom!

U veljači 2013. godine fizičke su osobe prijavile promet viši za 36,15% u odnosu na isti mjesec 2012.godine, a povećanje prometa prijavile su i male pravne osobe. U veljači 2013, promet je bio viši za 22,53% u odnosu na prošlu godinu.

Iako se u siječnju 2013. godine velik dio obveznika tek prilagođavao Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, odnosno od početka nisu svi proveli sve potrebne mjere, rezultati su zadovoljavajući.

Fizičke osobe prijavile su promet viši za 31,43% u odnosu prošlu godinu, a dobre rezultate polučila je i usporedba prijavljenog prometa kod malih pravnih osoba. Prijavile su 23,52% prometa više u odnosu na prošlu godinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju