Jedna Vlada - dva koalicijska partnera. Počeli su s Mostom, završili s HNS-om, uz asistenciju Milana Bandića i njegovih akvizicija. Četiri godine mandata Andreja Plenkovića sažela je Ivana Pezo Moskaljov.

Galerija


Prije nepune četiri godine Andrej Plenković s Pantovčaka je otišao bezbrižan. On je prisegnuo, a HDZ, opet preko Mosta ušao u Vladu. Preuzeo je Banske dvore i zasukao rukave.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković otkrio dokad bi se trebalo cijepiti najugroženije stanovništvo, nema ništa protiv da se objavi tko je obnavljao kuće nakon rata Andrej Plenković Plenković o stanju nakon potresa: "Zbog ove katastrofe osnovali smo poseban oblik Stožera civilne zaštite kojem je na čelu Tomo Medved"

"Očekujem intenzivan rad!“, rekao je pa dobio prve probleme.

Ništa nije zatreslo kao pad Agrokora, koji u naramak državi ostavlja dugove i koncern pun problema. Skupo plaćene savjetnike bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak "platio je" vlastitom foteljom, a zbog afere s mailovima i grupom Borg odlazi i bliska premijerova suradnica Martina Dalić.

Pod teretom ove krize puca i suradnja s partnerima na vlasti. Nisu stali uz ministra financija. "Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra!" govorio je Plenković u travnju 2017.

Zbog Agrokora i povlaštenih kredita vukli su se repovi i za Zdravkom Marićem, koji je preživio smjenu. HNS ulazi u igru s visokim političkim ulozima. Pretrčavaju HDZ-u nakon izborne utakmice s SDP-om. A zaklinjali su se u suprotno.

I u političkom repertoaru bilo je svega: iskrilo je oko povijesno-ideoloških tema, suradnje s manjinama, Istanbulske konvencije.

Na ulicama su bili škverani zbog posrnulih brodogradilišta. Zviždalo se zbog mirovinske, ali i reforme u školstvu. Strpljenja nisu imali ni učitelji - u najdužem štrajku tražili su veće koeficijente. Inu nisu vratili u ruke države.

U Vladi se hvale poreznom reformom, rastom prosječnih plaća, većim minimalcem i mirovinama. Smanjuje se nezaposlenost, raste BDP. Gradi se Pelješki most. I pod europskim kišobranom premijer bilda mišiće, a politički imidž kod kuće kvare ministarske afere.

Cijeli pregled mandata Vlade pogledajte u videu koji je u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr