Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MANDAT KAO RIJETKO KOJI

"Tajnice, pripremite papire": Pogledajte što je sve obilježilo Plenkovićevu Vladu

Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 7
Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 7 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 2 Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 7 Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 7 Foto: DNEVNIK.hr Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 1 Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 3 Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 3 Foto: DNEVNIK.hr +6 Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 4 Galerija 1/11 >>
Jedna Vlada - dva koalicijska partnera. Počeli su s Mostom, završili s HNS-om, uz asistenciju Milana Bandića i njegovih akvizicija. Četiri godine mandata Andreja Plenkovića sažela je Ivana Pezo Moskaljov.

Prije nepune četiri godine Andrej Plenković s Pantovčaka je otišao bezbrižan. On je prisegnuo, a HDZ, opet preko Mosta ušao u Vladu. Preuzeo je Banske dvore i zasukao rukave.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

"Očekujem intenzivan rad!“, rekao je pa dobio prve probleme.

Ništa nije zatreslo kao pad Agrokora, koji u naramak državi ostavlja dugove i koncern pun problema. Skupo plaćene savjetnike bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak "platio je" vlastitom foteljom, a zbog afere s mailovima i grupom Borg odlazi i bliska premijerova suradnica Martina Dalić.

Pod teretom ove krize puca i suradnja s partnerima na vlasti. Nisu stali uz ministra financija. "Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra!" govorio je Plenković u travnju 2017.

Zbog Agrokora i povlaštenih kredita vukli su se repovi i za Zdravkom Marićem, koji je preživio smjenu. HNS ulazi u igru s visokim političkim ulozima. Pretrčavaju HDZ-u nakon izborne utakmice s SDP-om. A zaklinjali su se u suprotno.

I u političkom repertoaru bilo je svega: iskrilo je oko povijesno-ideoloških tema, suradnje s manjinama, Istanbulske konvencije.

Na ulicama su bili škverani zbog posrnulih brodogradilišta. Zviždalo se zbog mirovinske, ali i reforme u školstvu. Strpljenja nisu imali ni učitelji - u najdužem štrajku tražili su veće koeficijente. Inu nisu vratili u ruke države.

U Vladi se hvale poreznom reformom, rastom prosječnih plaća, većim minimalcem i mirovinama. Smanjuje se nezaposlenost, raste BDP. Gradi se Pelješki most. I pod europskim kišobranom premijer bilda mišiće, a politički imidž kod kuće kvare ministarske afere.

Cijeli pregled mandata Vlade pogledajte u videu koji je u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene