Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za lokalno novinarstvo

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan dobio nagradu HND-a: "Ovo je kruna moje karijere"

Aktualno Galerija Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 2 Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 3 Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 4 Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV - 5 Galerija 1/5 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan dobio je nagradu HND-a.

U Vinkovcima su dodijeljene nagrade Hrvatskog novinarskog društva za lokalno novinarstvo: "Siniša Glavašević" za televiziju i radio te "Anđelko Erceg" za tisak i internet.

Nagradu za televizijsko novinarstvo dobio je splitski dopisnik Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan za prilog o noćnom životu turista u Splitu.

"Nema dobre TV reportaže bez kreativnog i strpljivog snimatelja, tako da ja ovu nagradu dijelim sa snimateljem Veljkom Karakašom. Već 20 godina sam novinar tako da je ova nagrada, koja nosi ime velikog Siniše Glavaševića, kruna moje karijere", rekao je Kaštelan.

"Drago mi je da sam je dobio za temu nekontroliranog turizma. To je nešto o čemu bi novinari trebali više izvještavati, a ne samo brojiti noćenje i dolaske, nego sve ono loše što taj turizam također donosi", zaključio je.

HND navodi kako je reporter u maniri vrsnog televizijskog reportera kroz jednu noćnu reportažu o ponašanju mladih stranih turista pokazao realan višegodišnji problem grada Splita sa stihijskim turizmom u srcu sezone, koji ne može riješiti puko ispisivanja kazni.

"Ivan Kaštelan kroz izjave mladih turista iz raznih dijelova Europe ispričao je sjajnu priču o tome kako mladi Europljani doživljavaju Split, kao grad otvoren za sve vrste zabava u kojima nema granica, gdje je sve dopušteno, kao i muke gradskih vlasti i stanara u centru Splita s tim kako stati na kraj razuzdanim mladim turistima.

Pročitajte i ovo Noćna zabava na ulicama - 4 Luduju do jutra Kako izgleda noć na splitskim ulicama otkriva reporter Dnevnika Nove TV: Turisti nisu upoznati s pravilima ponašanja, a grad opisuju kao mjesto prave zabave

Sjajno snimateljsko oko kao u maniri filma „Ta divna splitska noć“ zabilježilo je spektakularne situacije koje gledatelju ostavlja dojam da je dovoljno upaliti televizijsku kameru u središtu najluđeg grada na svitu, a priče i sugovornici će ionako sami doći, kao i zapleti i raspleti njihovih priča.

Pročitajte i ovo Joe Biden i Volodimir Zelenski paket pomoći Biden se ispričao Zelenskom: "Za to krivim konzervativce"

Ivan Kaštelan napravio je priču o ozbiljnom problemu koji muči gradske vlasti i stanovnike mogli bismo reći ne samo Splita, nego i mnogih drugih jadranskih gradova tako da s punim pravom osvaja Nagradu „Siniša Glavašević“ u kategoriji televizijskog novinarstva. Priča objavljena u Dnevniku Nove TV pokazala je koliko je važno imati dopisnika u gradu poput Splita. Ovakve priče mogu jedino i najbolje donijeti upravo oni koji žive i rade u sredini o kojoj izvještavaju", navodi HND u obrazloženju nagrade. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene