Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

Golub listonoša uvježban u Belgiji i zvijezda u svom poslu prodan je u nedjelju na dražbi preko interneta za rekordnih 1,25 milijuna eura, čime se okitio titulom najskuplje ptice na svijetu.


Internetska stranica Pigeon Paradise (Pipa) objavila je rekordnu cijenu koju je postigao flamanski golub Armando, a uzgojio ga je Joël Verschoot, jedan od najuglednijih uzgajivača u Belgiji.

Vezani članci Slika nije dostupna ŠOK U ČAKOVCU Ušao u poslovnu zgradu i počeo pucati s prozora Slika nije dostupna Gleda u pod i dobije ideju: Što mislite odakle inspiracija za ovaj nakit?

"Nitko se nije nadao da će golub prijeći magičnu granicu od 1,1 milijuna eura. Konačna prodajna cijena iznosi 1.252.000 eura", objavila je Pipa ne navodeći idenitet kupca.
Belgijska novinska agencija Belga, međutim, navodi da je kupac Kinez koji će "zacijelo goluba rekordera koristiti u reproduktivne svrhe kako bi dobio nove šampione".

Upravo je interes kineskih kolekcionara posljednjih godina potaknuo rast cijena goluba listonoša za utrke, u kojoj je pobjednik prvi golub pušten iz kaveza koji se vrati kući. Ta je disciplina posljednjih godina bila na zalasku, ali im je novi zamah dao upravo interes azijskih ljubitelja te discipline.

Ukupno je obitelj Verschoot na dražbi preko interneta prodala 178 golubova za oko 2 milijuna eura. (Hina)