Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rockefellerova ulica

FOTO Rijeka ljudi pod maskama čeka testiranje na bolest najopasniju za najmlađe

Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 1
Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 1 Sanjin Strukic/Pixsell
Aktualno Galerija Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 1 Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 1 Foto: Sanjin Strukic/Pixsell Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 2 Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 2 Foto: Sanjin Strukic/Pixsell Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 3 Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 3 Foto: Sanjin Strukic/Pixsell +0 Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 4 Galerija 1/4 >>
Na bolest najopasniju za najmlađe testira se veliki broj građana ispred HZJZ-a.

Dugački su redovi za testiranje na hripavac na testnom mjestu u montažnom objektu ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u zagrebačkoj Rockefellerovoj ulici.

Hripavac je bolest koja je najopasnija za one najmlađe - rizik obolijevanja i komplikacije najveći su kod necijepljene djece.

Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 1 Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 4 (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Pročitajte i ovo Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Imaju rak, no novi šok tek slijedi: "Na terapiju se čeka i do pet mjeseci, pa odustaju od liječenja. Neki su umrli dok su čekali prvi pregled"

Riječ je o vrlo zaraznoj bakterijskoj infekciji dišnog sustava, a zaraziti se mogu i starija djeca, kao i odrasle osobe.

Pročitajte i ovo Vlak iskočio iz tračnica - 3 u Dugom Selu FOTO Detalji izlijetanja vlaka iz tračnica: Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti jednog čovjeka izbjegnuta je katastrofa

Ovogodišnja epidemija hripavca najveća je u posljednjih 30-ak godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene