Ubojstvo u Đakovu (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) - 4
Ubojstvo u Đakovu (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) - 4 Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

"Oštro osuđujem svaki oblik nasilja, kao i ovaj današnji tragični napad na djelatnike đakovačkog Centra za socijalnu skrb. Izražavam sućut obitelji žrtve, kao i nadu da će se druga žrtva napada oporaviti", napisala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru.


Premijer i predsjednica osvrnuli su se na tragediju u Đakovu gdje je korisnik Centra za socijalnu skrb ubio djelatnicu te teško ranio njezinog kolegu.

Vezani članci Vlada Plenković oštro o Milanoviću: ''Da sam to ja govorio, bila bi revolucija. Više neće nitko određivati koji će se procesi voditi'' Premijer Plenković primio izlaslanstvo komore, udruge i sindikata socijalnih radnika (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nada Murganić: ''70 posto socijalnih radnika doživjelo prijetnje ili napade, samo jutros imali smo dvije dojave o incidentima''

Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru je izrazila sućut stradalima i njihovim obiteljima te osudila svaki oblik nasilja.

"Oštro osuđujem svaki oblik nasilja, kao i ovaj današnji tragični napad na djelatnike đakovačkog Centra za socijalnu skrb. Izražavam sućut obitelji žrtve, kao i nadu da će se druga žrtva napada oporaviti", napisala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

 

 

Dolazeći na sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središte stranke Andrej Plenković je komentirao da je u Đakovu bila velika tragedija te da ministrica Murganić, ministar Božinović i policija poduzimaju sve da se utvrde okolnosti događaja.

Podsjetimo, korisnik Centra za socijalnu skrb usred bijela dana ušetao se u zgradu, ušao u sobu u koju redovito dolazi i hicima iz pištolja na mjestu ubio djelatnicu, a njezina kolegu teško ranio.