Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili navijačko nasilje

Reakcija Vlade nakon navijačkih nereda u Grčkoj u kojima je ubijen navijač: "Svjedočimo stravičnim scenama"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iz Vlade su najoštrije osudili navijačko nasilje i huliganizam povodom nereda u Grčkoj koje su izazvali hrvatski i tamošnji huligani.

Utakmica pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka između Dinama iz Zagreba i grčkog AEK-a odgođena je nakon što je jedan grčki navijač na smrt izboden u noći s ponedjeljka na utorak. Hrvatska Vlada službeno je priopćila kako najoštrije osuđuju navijačko nasilje i huliganizam koji, za njih, predstavljaju negaciju sporta.

Pročitajte i ovo Giacomo Chiapparini bizarnije ne može Grana Padano ubio vlasnika sirane: Ušao u skladište, a onda se dogodio nevjerojatan domino efekt

U priopćenju piše: "Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. Izražavamo najdublju sućut obitelji preminulog mladića. Predsjednik Vlade Plenković nazvao je grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje."

"Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije."

Pročitajte i ovo Ilustracija Trajalo nekoliko sati U novom napadu na Herson poginula žena: "Ruska vojska nastavila je granatirati domove stanovnika"

"Očekujemo da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene