Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje trošarina

Uzbuna u poslovnoj zajednici: Opet šaljemo poruku o nesigurnosti poslovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neslužbenih najava da će Vlada povećati trošarine na gorivo i namete telekomunikacijskim tvrtkama reagirala je Udruga poslodavaca i Vijeće stranih investitora.

Na neslužbenu najavu Vlade da će povećati trošarine na gorivo i namete telekomunikacijskim tvrtkama. Reagirali su Udruga poslodavaca i Vijeće stranih investitora. Poručuju kako će loše utjecati na poslovanje i konkurentnost te ugroziti investicije. Apeliraju da se novac nađe na rashodovnoj strani proračuna, a uštede ostvare reformama. Povećanje trošarina na gorivo vozačima ulijeva strah da će ionako visoka cijena punog spremnika još više porasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE Dnevnik Nove TV doznaje: Od utorka poskupljuju i benzin i dizel, pogledajte koliko ćemo plaćati gorivo Slika nije dostupna Za sve krive Vladine mjere Dramatična odluka iz Ljubljane: Izgubili smo milijune. Tražimo nadoknadu, a sutra zatvaramo benzinske

Predstavljeni su financijski i pravni uvjeti za istraživačke blokove u Jadranu

'Katastrofa, šta da vam kažem. Kad sam kupila auto mi je cijena goriva za mjesec dana bila kao pokaz, a sad mi je triput više', rekla je jedna od sugovornica koju su kamere Nove TV zatekle na jednoj benzinskoj pumpi.

Osim građana, zabrinuti su i poduzetnici čiji posao ovisi o cijeni goriva. 'Moram voziti, imam svoju firmu. Voziti se mora, raditi se mora. Uglavnom bit će teško. Mi vršimo dosta dostava znači automatski moramo i cijene gore dizati', rekao je poduzetnik Igor Andrijević.

Naftne trvtke poručuju kako će o eventualnom povećanju cijena goriva odlučiti kada vlada donese slžubenu odluku.Neslužbeno nam kažu kako povećanje trošarina za 20 lipa ne mora nužno značiti da će se za toliko povećati i cijena goriva za krajnje korisnike. Mogućnost uvođenja viših naknada za telekomunikacijske tvrtke digla je na noge poslovni sektor. Poručuju kako poskupljuju uvjeti poslovanja i ugoržavaju investicije.

ISTRAGA U INI: Od 2009.-2013. godine preskupo plaćali naftu?

'Opet šaljemo poruku o nesigurnosti poslovanja u ovoj zemlji jer posebno telekomunikacijska industrija koja ima velike planove oko investiranja, koja provodi investicije, ponovno dobiva novi trošak bez plana bez najave', rekao je Davor Majetić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Reagiralo je i vijeće stranih investitora. Nakon ukidanja rominga u EU ovo bi, kažu, bio dodatni udarac telekomunikacijama. Poslovni sektor ističe kako se potreban novac može naći na rashodovnoj strani proračuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene