Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva bušenja u 2015.

Crno zlato iz mora: Stigli naftaši koji žele eksploatirati naftu iz Jadrana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljeni su financijski i pravni uvjeti za 29 istraživačkih blokova na koliko je podijeljen Jadran za koje će 'naftaši' moći licitirati do 3. studenog.

Četrdesetak naftaša stiglo je u Hrvatsku, a među njima su i predstavnici nekih od najvećih svjetskih naftnih kompanija. Došli su na svečano otvorenje javnog nadmetanja za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u Jadranu.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu

Predstavljeni su im financijski i pravni uvjeti za 29 istraživačkih blokova na koliko je podijeljen Jadran gdje će moći će licitirati do 3. studenog. Prvi ugovori s naftašima zainteresiranima za bušenja u Jadranu trebali bi biti potpisani u ožujku iduće godine.

ISTRAGA U INI: Od 2009.-2013. godine preskupo plaćali naftu?

'Od tada Hrvatska postaje ono što sam puno puta rekao, a to je energetsko čvorište ovog djela Europe. Imat ćemo najsigurniju opskrbu energentima, imat ćemo najjeftiniji mogući plin, naši građani i industrija, u regiji. To je bio cilj svega ovoga, a sad je napravljen jedan veliki prvi korak', rekao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

'Mi smo iznimno zadovoljni što smo u Hrvatskoj. Radujemo se što možemo proučiti kakva je perspektiva ponuđenih područja i što možemo učiniti u suradnji s vama', izjavio je Enzo Insalaco, direktor razvojnih projekata Total.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene