Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je u Ivanić-Gradu predstavljen razvojni projekt Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine vrijedan oko 30 milijuna kuna, a obuhvaća 15-tak različitih projekata kojim će oplemeniti vizura grada, revitalizirati gradsko središte te unaprijediti ponuda gradskih sadržaja kako bi se podržao strateški zaokret i usmjerenje prema razvoju turizma Grada.


Projekt Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine obuhvaća niz prostornih intervencija, od uređenja šetnice uz rijeku Lonju do izgradnje novih sportsko-rekreacijskih sadržaja, kao i obnovu kulturnih sadržaja te predstavlja bazu za strateški zaokret prema cjelovitom razvoju zdravstvenog turizma. Uz ovaj projekt, u Ivanić-Gradu se paralelno dodatno razvija prateća infrastruktura, planski se pristupa osiguravanju modernih smještajnih kapaciteta, te se planira širenje ponude koja će obuhvatiti liječilišne i rehabilitacijske tretmane, kao i razvoj edukacijskog centra.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Kaos kod Ivanić-Grada: Muškarac policajce gađao nožem, oni ga ranili u nogu Karate turnir u Ivanić-Gradu (FOTO:PR) U Ivanić-Gradu održan jedan od najstarijih karate turnira u Hrvatskoj

Snaga zdravstvenog turizma Ivanić-Grada počiva na naftalanu, nus produktu naftnog rudarstva prema kojem je ovaj kraj bio usmjeren desetljećima. Spajajući prirodne resurse, primarno naftalan, turističku ponudu ali i ekološku opstojnost destinacije, Ivanić-Grad gradi jasnu turističku viziju s jedinstvenim proizvodom koji će im osigurati diferencijaciju na turističkom tržištu ali i imunitet na sezonalne oscilacije kojima je izložena većina domaćih, kopnenih i morskih, destinacija.

Danas je gradskim sredinama nužno diverzificirati razvojni portfelj inače je upitna održivost, a upravo razvojem zdravstvenog turizma osiguravamo da od jednodnevne, rekreacijske destinacije postanemo, ne samo turistička, već i životno atraktivna destinacija, posebno mladim obiteljima koje će u našem kraju pronaći nove mogućnosti, od zaposljenja, edukacije do kvalitetne destinacije za življenje. - izjavio je Javor Bojan Leš, gradonačelnik grada Ivanić-Grada koji je ujedno cjelovito predstavio razvojni projekt Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine.

U sklopu predstavljanja projekta danas je svečano obilježen završetak radova jednog manjeg pod-projekta, a koji obuhvaća uređenje gradskog trga i obnovu dvaju sportskih terena za košarku, rukomet i nogomet na području oko srednje škole Ivan Švear i osnovne škole Đure Deželića. Ova suvremena arhitektonsko-urbanističko izvedba s vizualno atraktivnim urbanim perivojem i rekreacijskim sadržajima koji osiguravaju interesantnu prostornu dinamku investicijski je koštala oko pola milijuna kuna te je sufinancirana od strane Zagrebačke županije u iznosu od 200.000 kuna, Ine 150.000 kuna, a ostatak je pokrio Grad.

Već 60 godina živimo i radimo sa žiteljima ovog kraja, te nam je drago da će se pored radnih mjesta koja osiguravaju naša naftna i plinska polja posljedično, kroz naftalan, osigurati i dodatna radna mjesta. Snažna povezanost Ine i Ivanić-Grada vidi se u našem sudjelovanju u svim važnim projektima kojima je cilj unaprjeđenje kvalitete života u ovome kraju. Podržavamo nastojanja da se ovaj kraj razvije u urbanu sredinu s jedinstvenim pristupom prema turističkom tržištu jer time sustavno i društveno djelujemo u okolini kojoj je gospodarska i ekološka opstojnost prioritet u investicijskom ciklusu. - izjavio je Želimir Šikonja, izvršni direktor SD Istraživanje i proizvodnja u Ini koji je svečano obilježio završetak radova na uređenju gradskog trga i sportskih terena.