Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potvrdio bašić

Razriješen ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić: "Bolnica ne funkcionira kako bi trebala. Učinjeni su propusti u radu"

Predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić u izjavi novinarima rekao je da je razriješen ravnatelj Srećko Marušić.

"Pomoćnik za kvalitetu dužan je organizirati rad bolnice, ravnatelj signalizira tamo gdje treba signalizirati. Ja sam predsjednik Uprvanog vijeća, a neke stvari saznajem iz medija", reako je Bašić te dodao kako "bolnica ne funkcionira kako bi trebala, zaključili smo da postoje propusti koji mogu naškoditi radu bolnice. Učinjeni su propusti u radu".

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

"Temeljem osobnih saznanja, svega što se događalo u bolnici te dopisa velikog broja rukovoditelja ustrojbenih jedinca uočili smo da bolnica ne funkcionira na maksimalno adekvatan način. Zaključili smo da postoje propusti i manjkavosti koje mogu naškoditi radu bolnice i pružanju usluga. Da se to ne bi dogodilo, tražili smo izvješće od ravnatelja i to izvješće nismo smatrali prihvatljivim. Razriješili smo ga s dužnosti jer su učinjenih propusti u organizaciji rada", rekao je Bašić.

Upravo vijeće imenovalo je Ivicu Lukšića za vršitelja dužnosti ravnatelja, kojem je zadaća da organizira rad bolnice na maksimalno učinkovit način za dobrobit bolesnika, dodao je Bašić.

"Sva poteze sam napravio u dogovoru s ministrom Berošem, da bolnica funkcionira na najkvalitetniji način. Bolnica je mjesto u kojem aktivnosti i energija svih zaposlenika moraju biti usmjerene jedino i isključivo liječenju bolesnika. Bolnica nije mjesto za politikanstvo, da određeni ljudi imaju svoje osobne interese, i to ću tražiti od v.d. ravnatelja. Politikanstvu i osobnim interesima u ovoj bolnici više nema mjesta", poručio je Bašić.

Bašić tvrdi da su mjere jako dobro definirane, ali se dio kućanstava ne shvaća ozbiljnost situacije i ne pridržava se zadanih mjera. "Ako se budemo ponašali kao što se sad ponašamo, nećemo imati gdje primiti sve bolesnike. Ako će sve bolnice postati covid bolnice, gdje ćemo liječiti ostale bolesti", pita se Bašić i još jednom napominje da imamo dobre mjere i pooštrenje neće pomoći.

Komentirao je i nestanak struje u bolnici, kaže da kvar nema veze s agregatima već se "digla sklopka", nastao je strujni krug.

"Ovo je još jedan primjer nefunkcionalnosti vođenja bolnice. Svi zdravstveni djelatnici koji su zaposleni morali su biti obaviješteni što će se s njima dogoditi. Međutim, oni nisu znali hoće li doći u bolnicu, neće, gdje će raditi... Iako su opetovano postavljali to pitanje ravnatelju i upravi bolnice, na njih nisu dobili odgovor. Ja sad kažem da će svi djelatnici KB Dubrava biti raspoređeni na odgovarajuća mjesta gdje će pružati zdravstvenu skrb i pozitivnim COVID bolesnicima u KB Dubrava i bolesnicima koji nisu pozitivni u drugim bolnicama", rekao je Bašić te dodao da neki djelatnici to već rade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene