Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" izradila je promotivni spot s atraktivnim prikazima dijela svoga letačkog programa snimljenim iz kabine Pilatusa PC-9M.

Galerija +0 Pogled iz kabine pilota Krila Oluje (Screenshot: YouTube/MORH)

Vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić kazao je kako je spot sažetak njihovih nastupa unatrag nekoliko sezona u kojem su prikazani najzahtjevniji elementi i koji dočaravaju svu ljepotu i atraktivnost programa "Krila Oluje". "Približavamo se obljetnici VRO Oluja i našem rođendanu te je ovo naša čestitka povodom te značajne pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije po kojoj smo i dobili ime. Spotom promoviramo i prekrasne kadrove Hrvatske iz zraka i nadam se da će svi uživati u našem spotu", poručio je satnik Belančić.

Wings for Life (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Pogledajte snimku iz aviona: Ovako su "Krila Oluje" preletjela Zadar na otvaranju utrke Wings for Life

Krila Oluje (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) "Krila Oluje" na aero-mitingu u Poljskoj

Akrobatska grupa "Krila Oluje" djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Javnosti je predstavljena 5. kolovoza 2005., povodom 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, a do sada je imala 194 nastupa, od kojih 142 u Republici Hrvatskoj i 52 u inozemstvu. Osvojila je brojne nagrade na međunarodnim aeromitinzima, a najznačajnija je "Mač kralja Husseina", nagrada za najbolju letačku prezentaciju na svjetskoj vojnoj manifestaciji "Royal International Air Tattoo" u Zračnoj bazi Fairford 2016. godine. "Krila Oluje" redovito sudjeluju na obljetnicama vojno-redarstvenih operacija iz Domovinskog rata te ostalim manifestacijama u Republici Hrvatskoj.

Uz satnika Belančića, u grupi lete bojnici Ivan Anđić i Zvonimir Mravunac, satnik Goran Grgić te natporučnici Denis Živaljić i Marko Novković. Uz grupu su još i službeni komentator poručnik Danijel Rigo te savjetnik pukovnik Damir Barišić.

Za izniman doprinos u prezentaciji razvijenih sposobnosti HRZ-a i Hrvatske vojske te uspješne promocije RH u svijetu sadašnja postava i dosadašnji članovi grupe koji se nalaze u sustavu Hrvatske vojske odlikovani su Redom hrvatskog pletera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju