Krila Oluje (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Krila Oluje (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" nastupila je u subotu u zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj na prvoj prezentaciji dvodnevnog međunarodnog aero-mitinga koji se, u povodu 100. obljetnice Ratnog zrakoplovstva Poljske, održava od 25. do 26. kolovoza.


Vođa grupe satnik Darko Belančić iznio je kako su program, u nešto skraćenom i prilagođenom obliku kao i ranijom satnicom početka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ipak uspjeli izvesti, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Vezani članci Prosvjedi u Varšavi "Crvene munje" na ulicama Varšave, masovni prosvjedi protiv novih restrikcija oko pobačaja: "Spremni smo se boriti do kraja!" Prosvjedi protiv zabrane pobačaja u Poljskoj ne prestaju ni zbog epidemije U Češkoj i Poljskoj rekordni brojevi novozaraženih, u Njemačkoj dnevni broj slučajeva sve bliži 20.000

"Ovo je bila naša čestitka Ratnom zrakoplovstvu Poljske za njihov uistinu značajan jubilej, 100 godina postojanja i djelovanja. Izražavamo naše duboko poštovanje i upućujemo iskrene čestitke. Nadamo se kako će sutra vrijeme biti bolje kada i mi obilježavamo naš jubilarni 50. međunarodni nastup. Sve pohvale ostalim članovima "Krila Oluje" i cijelom hrvatskom timu u Poljskoj koji daju sve od sebe unatoč lošem vremenu", istaknuo je satnik Belančić.

"Krila Oluje" do sada su izvela ukupno 179 javnih nastupa od čega 130 domaćih i 49 međunarodnih, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

 

(Hina)