Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalaz veterinarske inspekcije

Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Pas koji je izgrizao bebu posljednji put cijepljen u studenom 2016.

Ravnatelj bolnice u Klaićevoj Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr)
Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ravnatelj bolnice u Klaićevoj Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
"Vitalni znaci su stabilni, ali djevojčica je i dalje u životnoj opasnosti", rekao nam je ravnatelj Klaićeve bolnice, doktor Goran Roić o stanju bebe koju je ugrizao pas u Repašu kod Đurđevca.

Argentinska doga izgrizla je jednomjesečnu djevojčicu u obiteljskoj kući u Repašu, a policija će protiv 45-godišnjeg oca jednomjesečne djevojčice podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na kazneno djelo povreda djetetovih prava, izvijestila je u subotu koprivničko-križevačka policija.

Pas nije bio propisno cijepljen

Pročitajte i ovo Goran Roić eksplantacija u tijeku Organi djevojčice spasit će tri života u Njemačkoj i Mađarskoj Novo veliko nevrijeme u Zagrebu - 1 40 intervencija Posljedice nevremena: Vatrogasci ispumpavali vodu i uklanjali srušena stabla, Klaićeva opet poplavljena

Veterinarska inspekcija, odmah nakon napada, utvrdila je kako pas nije propisno cijepljen. Posljednja vakcinacija protiv bjesnoće provedena je u studenom 2016. godine. Pas je neposredno nakon provedenog inspekcijskog nadzora smješten u izolaciju, u najbliže sklonište za životinje, određena je mjera provedbe kliničkog pregleda psa kroz 10 dana (prvog, petog i desetog dana od ugriza). Sve daljnje mjere na psu odredit će se nakon kliničnog pregleda.

Ravnatelj Klaićeve bolnice, Goran Roić, rekao nam danas da su liječnici obavili CT mozga koji će usporediti s prvim CT-om koji je bebi napravljen kada je primljena u bolnicu.

"Život jednomjesečne djevojčice koju je izgrizao pas i dalje je ugrožen. Beba je bila operirana, vitalni znaci su stabilni, no njeno zdravstveno stanje je i dalje ozbiljno", rekao je.

Beba je primljena s ozljedama moždanih struktura, krvarenjem i višestrukim prijelomom lubanje. I dalje je na respiratoru i seditirana.

Doktor Roić nam je rekao kako će se u idućim danima vidjeti stupanj ozljede mozga. "I dalje se poduzimaju sve dijagnostične mjere za bebu. U idućim danima slijedi postepeni oporavak, procjena eventualnih ozljeda mozga, eventualni deficit, dakle procjena stupnja ozljede…“, pojasnio nam je ravnatelj.

"Psa nisu pripremili"

Bojan Mataković, tajnik Hrvatskog kinološkog saveza i kinološki sudac ističe kako mu je teško vjerovati da je pas iz čista mira, nakon 50 dana što je beba bila doma, samo odjednom napao to dijete.

"Siguran sam da se i ranije postavljao na krivi način spram tog djeteta, a vlasnici psa otpočetka očito nisu reagirali kako su trebali i na kraju je došlo do nesreće", rekao je Bojan Mataković za 24 sata. On priznaje da se može pretpostaviti kako bi razlog napada psa na bebu, kako mnogi nagađaju mogla biti i ljubomora na novog člana obitelji.

"Doista je moguće da vlasnici nisu dovoljno dobro psa pripremili na dolazak prinove niti ga obučili kako da se prema bebi postavi na adekvatan način", kaže Mataković.

Aktualno Dramatične snimke s kruzera kojemu se usred oluje pokvario motor: "To je bio kaos, razbijena su prozorska stakla, ušla je voda..." Viking Sky (Foto: Odd Roar LANGE / NTB Scanpix / AFP) Viking Sky (Foto: Odd Roar LANGE / NTB Scanpix / AFP) Foto: Odd Roar LANGE / NTB Scanpix / AFP Viking Sky (Foto: Odd Roar LANGE / NTB Scanpix / AFP) Viking Sky (Foto: Odd Roar LANGE / NTB Scanpix / AFP) Foto: Odd Roar LANGE / NTB Scanpix / AFP Evakuacija putnika s broda Viking Sky (Foto: Odd Roar Lange / NTB Scanpix / AFP) Evakuacija putnika s broda Viking Sky (Foto: Odd Roar Lange / NTB Scanpix / AFP) Foto: Odd Roar Lange / NTB Scanpix / AFP Kruzer Viking Sea (Foto: Frank Einar VATNE / NTB Scanpix) / AFP Kruzer Viking Sea (Foto: Frank Einar VATNE / NTB Scanpix) / AFP Foto: Frank Einar VATNE / NTB Scanpix +0 Spašavanje putnika s kruzera Viking Sky (Foto: Svein Ove EKORNESVAAG / NTB Scanpix / AFP) Svijet Dramatične snimke s kruzera kojemu se usred oluje pokvario motor: "To je bio kaos, razbijena su prozorska stakla, ušla je voda..." 1/5 >>

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene