Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavi?

Argentinska doga jednomjesečnoj je bebi nanijela teške tjelesne ozljede.


Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke objavili su da je jučer, 22. ožujka, oko 14 sati, "u mjestu na širem đurđevačkom području u spavaćoj sobi pas Dogo Argentino ugrizao jednomjesečno dijete. Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede i prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Pas je vlasništvo 45-godišnjeg oca djeteta. Provodi se daljnje kriminalističko istraživanje".

Vezani članci Vedran Ćorluka Njegovi dečki: Ćorluka objavio novu fotografiju sina Viktora i njegova vjernog zaštitara Liječnici (Foto: Dnevnik.hr) Jednomjesečna beba koju je izgrizao pas morala na još jednu operaciju

Podsjetimo, djevojčica je s teškim ozljedama glave prvo dovezena u Zavod za hitnu medicinu u Koprivnicu, a zatim je prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

''Prvi pregled obavljen je u našoj bolnici u 19.06h. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Operacija je u tijeku. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, stradalo je i moždano tkivo. Dijete je kritično'', rekao je za Jutarnji list ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić u petak oko 21 sat. 

Roić ja u subotu za Hinu kazao kako je malena za sada stabilno, no stanje je i dalje ozbiljno. Ima ozljede moždanih struktura, krvarenje i višestruke prijelome lubanje. Nalazi se na Jedinici intenzivne skrbi, na respiratoru je i sedirana.

"Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Netko je očajno kriknuo: ‘Miči ga! Čuješ me? Miči psa’. Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija", ispričao je za Jutarnji jedan mještanin.