Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljan institucijama

Ratni zapovjednik 30 godina nakon obrane grada heroja: ''Zaboraviti nećemo. Mi branitelji koji smo preživjeli danas govorimo u ime osoba kojih više nema"

Aktualno Galerija Ivan Matković - Lasta - 2 Ivan Matković - Lasta - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Matković - Lasta - 1 Ivan Matković - Lasta - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Matković - Lasta - 3 Ivan Matković - Lasta - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr +0 Vukovarski vodotoranj - 2 Galerija 1/5 >>
O proslavi Dana obrane u Vukovaru, ali i životu u gradu heroju tri desetljeća nakon agresije, Andrija Jarak razgovarao je s Ivanom Matkovićem Lastom, ratnim zapovjednikom Bogdanovaca.

Trideset godina nakon obrane Vukovara, grada heroja, ratni zapovjednik Bogdanovaca Ivan Matković Lasta kaže da svi koji su preživjeli trebaju ''nastaviti pozitivno razmišljati i truditi se da se ovo ne zaboravi''.

Osvrnuo se i na angažman vlasti u pronalasku nestalih.

''Zaboraviti nećemo. Nama su problem institucije koje trebamo gurkati jer je to dio njihova posla. Mi branitelji koji smo preživjeli danas govorimo u ime osoba kojih više nema'', rekao je Matković. Poručio je da je ''ovo zemlja svih ljudi''.  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna koškanja nakon obljetnice Penava u Vukovaru prozvao Vladu, Plenković mu ubrzo odgovorio: "Treba naći balans između dostojanstvene zahvalnosti i sitnog grickanja. Treba malo odrasti politički da bi se to moglo"

Komentirao je i Vojislava Šešelja i Veselina Šljivančanina rekavši da je ''njima muka vidjeti kako Hrvati idu korak po korak naprijed''. ''Naši su branitelji bili odasvud, od Dalmacije do Iloka. Ja uživam u svakom pedlju zemlje. Nažalost, djeca su nam otišla, ali ja vjerujem da će se i vratiti'', rekao je Matković.

Na pitanje ima li života u Vukovaru, ratnik zapovjednik odlučno odgovara – da. ''Ja sam vratio svu svoju djecu, a imam desetero unučadi. Djeca su mi tu. Nije to samo moj doprinos nego, doprinos svih'', zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene