Proces desetljeća, nazivaju ga i majkom svih afera. Međutim, toliko je vremena prošlo od kada je počeo da se malo tko zapravo sjeća kako je sve počelo.

Galerija Ratko Maček za Provjereno - 1 Ratko Maček za Provjereno - 4 Ratko Maček za Provjereno - 3 +1 Ratko Maček za Provjereno - 2

Večerašnje Provjereno donosi analizu afere Fimi media, a ekskluzivno pred kameru stao je i Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade koji je u ovom ponovljenom suđenju oslobođen svih optužbi.

Prisjeća se kako je, kada je načuo za neuobičajenosti vezane za tvrtku Fimi media, o njima upozorio tri ključne osobe u HDZ-u.

"Bio sam u svakodnevnom kontaktu s ljudima iz medija, iz odnosa s javnošću i iz marketinških agencija i od njih sam dobio informacije da jedna tvrtka, koja se zove Fimi media, istiskuje one koje već na tim poslovima sudjeluju 20-ak godina. I to sam rekao i gospodinu Sanaderu, tadašnjem premijeru. I rekao sam gospodinu Jarnjaku i gospođi Kosor. Gospodin Sanader me nakon nekoliko dana uvjeravao da to nije tako", rekao je Maček za Provjereno.

"Ja sam na suđenju, na jedno pitanje tužiteljstva, rekao da politika nije nikakav akvarij sa zlatnim ribicama, nego je to jedan ozbiljan prljavi bazen u kojima ima puno pirana, krokodila i svih ostalih živina koje vas mogu jako ozlijediti", nastavlja Maček i dodajte da nakon svega ima povjerenje u zakon.

Ivo Sanader - 1 DORH objasnio kako će država naplatiti 74 milijuna kuna od Ive Sanadera

Ivo Sanader Od najmoćnijeg čovjeka hrvatske politike do lica s tjeralice: Sanader je dosad osuđen na 22,5 godine zatvora, a mora vratiti i 74 milijuna kuna

"Deset godina sam javno živio sa nepravedno prišivenom javnom krivnjom, ali sam deset godina znao da nas samo zakon može učiniti slobodnima", zaključio je.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjem Provjerenom na Novoj TV.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju