Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGK

Rastrošnost u srpnju: Potrošili smo oko milijardu kuna više nego u istom razdoblju lani

Novčanik (Foto: Getty Images)
Novčanik (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
U srpnju smo iz novčanika izvadili koju kunu više nego u istom mjesecu prošle godine. Ukupno smo potrošili oko milijardu kuna više.

Ne samo da smo u srpnju u ruke primili više računa nego smo i iz džepa izvadili veće svote novca. Ukupno smo u samo nešto više od mjesec dana potrošili 25,85 milijardi kuna. Prošle godine u tom istom razdoblju potrošili smo 24,1 milijardu kuna.

Pročitajte i ovo Lažna novčanica od 50 eura - 3 Traže ga Cigarete platio novcem s filmskog seta: Policija izdala važno upozorenje Prosječna zagrebačka plaća iznosi 1355 eura Stigli podaci Imate li je i vi? Objavljeno koliko iznosi prosječna zagrebačka plaća

Porezna uprava zabilježila je 0,8 posto više izdanih računa od 1. srpnja do 5. kolovoza ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore.

''Posljedica povećane potrošnje leži, među ostalim, u rastu potrošačkog optimizma i djelomično u daljnjem snažnom rastu nenamjenskih potrošačkih kredita stanovništva'', rekla je direktorica Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić komentirajući podatke o potrošnji.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo ostvarena je većina prometa, više od 60 posto ukupnog prometa promatranog razdoblja, te je iznos računa bio 15,2 milijarde kuna, što je u odnosu na prošlogodišnje 14,3 milijarde povećanje od 6,07 posto.

Tradicionalno je kolovoz najjači mjesec u trgovini, pa se može očekivati da će se pozitivan trend nastaviti'', ističe Ravlić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene