Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sociolozi brane kolegu

'Rasprava o zdravstvenom odgoju svela se na vrijeđanje Štulhofera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U priopćenju koje je u javnost odaslalo Hrvatsko sociološko društvo tvrdi se da se rasprava o zdravstvenom odgoju svela na vrijeđanje i dovođenje u pitanje integriteta profesora Aleksandra Štulhofera.

Hrvatsko sociološko društvo (HSD) izrazilo je danas svoj prosvjed, ocjenjujući kako se tijekom nedavnih rasprava o zdravstvenom odgoju u školama pokušalo diskvalificirati njihovog člana prof. dr. Aleksandra Štulhofera.

"U toj raspravi prevladali su nedemokratski tonovi, napadi na pojedince i ustanove. Posebno je napadnut prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer, redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, pri Odsjeku za sociologiju i predstojnik Katedre za seksologiju na istom odsjeku", ističe se u priopćenju HSD-a.

Navodi se i kako se "rasprava o toliko važnom predmetu svela na vrijeđanje i dovođenje u pitanje znanstvenog, stručnog i moralnog integriteta sveučilišnog profesora koji je član Hrvatskoga sociološkog društva".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć učiteljima i nastavnicima Pročitajte što piše u priručnicima za nastavu zdravstvenog odgoja Slika nije dostupna Kritike ih motivirale Jovanović predstavio zdravstveni odgoj: 'Roditelji nemaju pravo držati djecu u neznanju'

>> Štulhofer: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, ne surađujem s pedofilima!

"HSD ovim priopćenjem izražava duboko neslaganje i žaljenje zbog nastale situacije te prosvjeduje zbog načina na koji se u javnosti pokušava diskvalificirati naš kolega i član društva. Znanstveni ugled prof. Štulhofera je neosporan, niz godina djeluje kao stručnjak Svjetske zdravstvene organizacije u bihevioralnom praćenju HIV/AIDS-a. Također, prof. Štulhofer je i vrlo cijenjen znanstvenik i nastavnik koji objavljuje u najpoznatijim svjetskim časopisima", stoji u priopćenju.

Kako se dodaje, "napadi ad hominem nisu primjereni demokratskom društvu, demokratskoj proceduri i tipu 'rasprave' kojom se ugrožava dostojanstvo, znanstveni autoritet i osobni integritet ne samo profesora Štulhofera, nego i šire znanstevne zajednice, pa i cijelog hrvatskog društva".

Hrvatsko sociološko društvo zaključuje kako su nam "potrebne kvalitetne, dobro organizirane i demokratske rasprave o svakom pitanju, pa i o pitanju zdravstvenog odgoja u obrazovanju, a ne diskvalifikacija, vrijeđanje i pokušaji diskreditiranja".

Inače, nevladina udruga Glas roditelja za djecu (GROZD) jučer je u otvorenom pismu premijeru Zoranu Milanoviću predsjednika Vlade pozvala da "sukladno svojim ovlastima i odgovornosti koju ima prema građanima Hrvatske, isključi prof. Aleksandra Štulhofera iz povjerenstva za izradu programa zdravstvenog odgoja" te da "zatraži od Državnog odvjetništva RH (DORH) da pokrene istragu o tome je li prof. Štuhofer povezan s izlaganjem maloljetnika pornografiji i širenjem pedofilije u Republici Hrvatskoj". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene