Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeks o zadatku vladajućih

Uoči presude hrvatskoj šestorki u Haagu: "Sada je tu krivu Drinu vrlo teško ispravljati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tribini hrvatskog generalskog zbora u srijedu serazgovaralo o pravomoćnoj presudi hrvatskoj šestorki u Hagu koja se očekuje u studenome.

U studenome se očekuje pravomoćna presuda hrvatskoj šestorki u Hagu kojima se sudi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. O tome se, između ostaloga, razgovaralo i na sinoćnjoj tribini hrvatskog generalskog zbora. Bili su tamo i bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks, koji je dio krivnje za nepravomoćnu osuđujuću presudu svalio na bivše predsjednike Mesića i Josipovića, te bivši šef diplomacije Davor Ivo Štir koji je rekao da je slučaj važan za sve Hrvate.

"Tu, kao što znate, se učinilo, barem u mandatu ove vlade, sve što je bilo moguće. Jasno neki procesi su već bili lansirani, ali treba se sagledati ovo i sa sigurnosnog aspekta i sigurnosti Republike Hrvatske, ali i sigurnosti Europe", rekao je Davor Ivo Stier, bivši ministar vanjskih poslova (HDZ).

"Sada je tu krivu Drinu vrlo teško ispravljati. Sada Hrvatska vlada i hrvatska predsjednica imaju ogromnu zadaću da taj kotač krivo nasađen, da ga pokušaju vratiti natrag", smatra bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks. 

Pročitajte i ovo Haška šestorka (Foto: AFP) Političari suzdržani BiH uoči izricanja presude haškoj šestorci: "Hoće li 'šestorka' proći kao Mladić?" Vesna Škare Ožbolt gošća Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 NISMO INTERVENIRALI Presuda Prliću i ostalima: Vesna Škare Ožbolt otkriva tri moguća scenarija

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene