Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sramotan čin'

Raskol u vrhu istarskog HNS-a zbog koalicije s IDS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik istarske organizacije HNS-a potpisivanje predizbornog sporazuma te stranke s IDS-om nazvao je sramotnim činom 'prodanih duša trgovačkog vrha županijske organizacije HNS-a'.

Član Središnjeg odbora HNS-a i potpredsjednik istarske organizacije stranke Darko Kranjčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Buzetu ocijenio sramotnom i neprihvatljivom odluku o suradnji na idućim lokalnim izborima s IDS-om i potporu IDS-ovu kandidatu za župana Valteru Flegi, o čemu su danas u Puli istarski HNS i IDS potpisali sporazum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trebaju otići 'zbog svega' Karamarko 'društvu na vlasti' preporučio turnir u malom nogometu! Slika nije dostupna Odnosi u Kukuriku koaliciji Jakovčić i Milanović ne razgovaraju, HNS i HSU šute

>> IDS i HNS potpisali sporazum, nadaju se koaliciji s Talijanskom unijom

"Odbacujem sramotnu odluku predsjedništva Županijskog odbora HNS-a o potpisivanju sporazuma o suradnji na idućim lokalnim izborima s IDS-om i potpori IDS-ovom kandidatu za istarskog župana Valteru Flegi", rekaoje i dodao kako tu odluku smatra neprihvatljivom i iskazao potporu nezavisnom kandidatu za istarskog župana Damiru Kajinu.

Po njegovim riječima prvotni naputak HNS-ove središnjice bio je iskazivanje potpore Damiru Kajinu i potpisivanje koalicijskog sporazuma s SDP-om s time, kako je rekao, "da se prije bilo kakvog zaključivanja sporazuma trebalo razgovarati sa svim strankama u Istri", što, kazao je, u konačnici nije učinjeno.

"Svu krivicu ovakve sramotne odluke snose 'prodane duše' trgovačkog vrha županijske organizacije HNS-a, prije svega predsjednika Veljka Ivančića i potpredsjednika Alena Damijanića," rekao je Kranjčić dodavši kako su njih dvojica "užurbano donijeli odluku o koalicijskom sporazumu s IDS-om na osnovu jednog sastanka, a bez prethodnog ozbiljnog razgovora s predstavnicima ostalih stranaka".

"Sporazum s IDS-om je trgovački sporazum bez demokratskog utjecaja članova naše stranke, gdje je prevladao osobni interes navedenih pojedinaca, koji je stavljen ispred interesa svih birača HNS-a u Istri," poručio je Darko Kranjčić.

On je stoga danas iskazao potporu kandidatu Damiru Kajinu istaknuvši kako on može, kako je rekao, "nakon dvadeset godina vladavine pojedinaca u Istri, uz potporu SDP-a, HNS-a, HSU-a i ostalih izvršiti toliko željene promjene u korist svih građana Istre". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene