Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi u Kukuriku koaliciji

Jakovčić i Milanović ne razgovaraju, HNS i HSU šute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poraz Kukuriku koalicije na izborima za europski parlament ponovno je otvorio pitanje nestabilnih odnosa među partnerima. Ivan Jakovčić tvrdi kako je za poraz na izborima, kako njegov, tako i SDP-ov, kriv Zoran Milanović.

Poraz Ivana Jakovčića ali i ostatka Kukuriku koalicije na izborima za europski parlament izazvao je niz reakcija. Jakovčić je uvjeren kako bi da ga je premijer htio na listi - rezultat bio pobjeda, a ne poraz. 'Ne može se nas optuživati da smo krivi za pobjedu HDZ-a na izborima, za to je kriv gospodin Milanović', kazao je predsjednik IDS-a Jakovčić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Milanović i Jakovčić međusobno se optužuju za neuspjeh na izborima.Tako je prije dva dana premijer milanović kazao: 'Kad netko odluči otići svojim putem i ispunjavati sebi svoje želje onda za to mora snositi odgovornost'. Na takve je optužbe Jakovčić odgovorio preko Twittera - Milanović ga kaže nije htio na listi. 'IDS je partner i želi to ostati i nastaviti sa suradnjom', kazao je Jakovčić.

>>
Jakovčić na Twitteru: Milanović mi je još u prosincu rekao da me neće!

Više od pola godine odnosi dviju stranaka narušeni su. Jakovčić i Milanović ne razgovaraju, a sve se glasnije spominje da bi nakon lokalnih izbora IDS napusti koaliciju. 'Ja bih molio da odluče hoće li biti u koaliciji ili ne i neka prestanu zamarati javnost i partnere', kazao je saborski zastupnik Peđa Grbin.

HNS i HSU šute. I bez IDS-a, znaju partneri, koalicija ima većinu u Saboru. 'Koalicija funkcionira uredno, tako će i nastaviti sa njima ili bez njih', dodao je Grbin.

Oporba smatra kako koaliciju na okupu drže samo interesi. 'Zašto se drže skupa, izvjesno je - to je pitanje interesa', kazao je potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

Nikola Vuljanić iz Laburista je kazao da bi se Vlada trebala maknuti i da će doći netko drugi tko zna bolje od njih.

Prijevremeni izbori nisu strani ni Jakovčiću, ali ne još. 'Da li će biti izvanrednih izbora ovisit će o ekonomskoj situaciji, a ona za sad nije dobra', kazao je Jakovčić.  Oporba tvrdi da Hrvatska gubi vrijeme na koalicijske svađe. Vladajućima, čini se, nikakvi izbori osim lokalnih nisu na pameti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene