Obavijesti Pretražite Navigacija
Praćenje čelnika Mosta

Ostojić: Uskok potvrdio da su neistiniti navodi Grmoje i Petrova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je kako je Uskokov zaključak prema kojem čelnik Mosta Božo Petrov nije bio praćen samo potkrijepio njegove ranije tvrdnje.

"Uskok je potvrdio da su neistiniti navodi (glasnogovornika Mosta Nikole) Grmoje i Petrova. Ovo nije osobno pitanje nego zaštita ljudi u sustavu koji su lažno i bez dokaza optuženi", izjavio je Ostojić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom izborne kampanje USKOK još jednom potvrdio: Nije bilo nezakonitog postupanja prema Petrovu Slika nije dostupna Sabor primio predstavku o slučaju Grmoja: U Sabor je stigla anonimna prijava u kojoj stoji da je Ostojić naredio praćenje Bože Petrova

Uskok je ranije izvijestio da su tijekom izvida pribavljeni podaci nadležnih državnih tijela iz kojih proizlazi da Petrov nije bio praćen.

"Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa", objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Grmoja je potom izjavio da su mu rezultati Uskokovih izvida očekivani, ali da je u medije izašlo samo da je obavljen razgovor s njim "kao čovjekom koji je iznio sumnje i indicije, ali ne i informacije tko je još ispitan ili kakve su još radnje poduzete".

Istaknuo je i da treba pričekati i vidjeti što će zaključiti saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojem je predan podnesak u kojem se navodi kako je Ostojić pratio Božu Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene