Nije bilo sastanka hrvatskog šefa SOA-e i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića oko Afere prisluškivanje. Zaključak je to nakon sjednice saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost.


Lažna je informacija o sastanku hrvatskog šefa SOA-e i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića oko Afere prisluškivanje stigla iz BiH, kao i informacija o samom prisluškivanju.

Vezani članci Specijalna policija BiH (Foto: AFP) Ključni svjedok protiv hrvatske obavještajne službe je radikalni islamist iz Zenice Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Ispada da su CIA, Mosad i Mi6 za našu SOA-u mali pikzibneri: Da nije smiješno, bilo bi tužno

Tema odbora bilo je izvješće koje je šef SOA-e Daniel Markić podnio kako bi se utvrdilo što se dogodilo.

Sve je veći problem namjerno širenje lažnih informacija kako bi se stekla pogrešna slika o odnosima - tim se metodama sve češće koriste brojne zemlje u svijetu. Pogrešne informacije iz BiH govorile su o tome kako su tamošnje službe prisluškivale hrvatske poduzetnike i političare, a da je sve imalo veze i s Agrokorom.

"I gospodin ravnatelj, a neću govoriti u njegovo ime, dao je drugačiju sliku, a ona je potpuno drugačija od interpretacije u BiH. Dakle, nije bilo sastanka gospodina Markića i gospodina Mektića pa je jasno da je i to bila jedna od dezinformacija", rekao je Ranko Ostojić, predsjednik odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost iz SDP-a.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr