Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ramsden Sanaderu: Međunarodni položaj RH nikada nije bio čvršći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader primio je u srijedu u oproštajni posjet veleposlanika Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj Johna Ramsdena, koji je rekao da međunarodni položaj Hrvatske nije nikada u povijesti bio čvršći, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Međunarodni položaj Hrvatske nije nikada u povijesti bio čvršći, rekao je Ramsden Sanaderu tijekom oproštajnog posjeta i na tome čestitao premijeru, piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ročište zakazano za 9. svibnja Sanader opet pred sudom, moguća odluka o izručenju Slika nije dostupna Produljen pritvor, pomaknut datum Čeka se nova odluka o datumu Sanaderova izručenja

Ramsden je također istaknuo podudaranost hrvatskih i britanskih stajališta oko europske perspektive za sve zemlje u susjednoj regiji jugoistočne Europe.

RH je znatno odmaknula u pregovorima s EU, rekao je veleposlanik Ramsden i ponovio da, na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, Hrvatska može računati na punu podršku Londona.

Predsjednik Vlade je istaknuo važnost neprekidne potpore Velike Britanije hrvatskim kandidaturama za ulazak u Europsku uniju i NATO.

Sugovornici su u razgovoru potvrdili visok stupanj suradnje između Britanije i Hrvatske, a premijer je veleposlaniku Ramsdenu zahvalio na njegovu osobnom doprinosu u unapređivanju bilateralnih odnosa.

U proteklom je razdoblju dogovoreno Strateško partnerstvo između RH i Ujedinjene kraljevine, intenzivirana je komunikacija na najvišoj razini, o čemu svjedoči ovogodišnji službeni posjet premijera Britaniji te susret s premijerom Gordonom Brownom, kao i prethodni susret s bivšim premijerom Tonyem Blairom, suglasili su se tijekom sastanka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene