Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljen pritvor, pomaknut datum

Čeka se nova odluka o datumu Sanaderova izručenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema datumu koji je ranije odredio austrijski sud Ivo Sanader je najkasnije do 18. ožujka trebao biti izručen Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Je li moguće da je toliko novca Sanader izvlačio sam bez znanja stranačkih kolega i koalicijskih partnera? Slika nije dostupna Nova istraga USKOK-a Sanader želi suđenje u Austriji, ne vjeruje u pošteno suđenje u Hrvatskoj

 

S obzirom na to da je bivšem hrvatskom premijeru početkom mjeseca pritvor, zbog opasnosti od bijega, produljen na još najmanje 60 dana, izručenja neće biti. Austrijsko tužiteljstvo potvrdilo nam je da se još uvijek čeka nova sudska odluka o potencijalnom novom datumu.

>> Sanader se 'uhvatio' u svoj antikorupcijski program

'Treba pričekati da sudac donese odluku o zahtjevu za izručenjem. Čeka se da sud odredi datum za donošenje takve odluke. Očito još uvijek nema dovoljno dokumenata da se izručenje odobri. Sud sada pregledava ono što mu je podneseno s obje strane i odredit će novi datum rasprave', rekla je Barbara Feichtinger iz Državnog odvjetništva u Salzburgu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene