Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči lokalnih izbora

Rajko Ostojić objavio imovinsku karticu, pozvao protukandidate da učine isto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba te još uvijek aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavio je svoju imovinsku karticu te od protukandidata zatražio da se povedu za njegovim primjerom.

Kandidat SDP-a i HNS-a za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić prikazao je danas Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa i svim građanima svoju imovinsku karticu iz koje, kako se navodi, svatko tko to želi može iščitati kojom imovinom raspolaže, odnosno što je stekao od stupanja na javnu dužnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čestitao Bandiću Ostojić priznao poraz: S Bandićem će nam trebati jako, jako puno sreće Slika nije dostupna O 'najprljavijoj kampanji' Bandić: Ako je Milanović mislio na kampanju SDP-a u Zagrebu, slažem se s njim

>> 'Klizišta su posljedica nemara i nerada gradske uprave'

Ostojić je u priopćenju naglasio kako je pitanje osobne odgovornosti da se pred građane, od kojih se traži potpora na izborima, izađe čistih računa i čista obraza. "U obnašanju dužnosti vodim se javnim interesom, a moj privatni interes je zadovoljen time što supruga i ja ostvarenim prihodima možemo školovati sina, koji je trenutno na petoj godini Medicinskog fakulteta", izjavio je Ostojić i pozvao sve kandidate za zagrebačkog gradonačelnika da, unatoč tome što nisu obavezni, podnesu javnosti na uvid svoje imovinske kartice.

Ostojić smatra kako bi tako unaprijed odagnali bilo kakvu sumnju o načinu na koji su stekli svoju imovinu i bogatstvo, a ne, kako ocjenjuje, da birače drže u zabludi pa s otvaranjem vlastitih računa pred javnosti izađu tek nakon što izbori prođu i kada birači više ne mogu povući svoj glas.

Ističe kako je, iako Zakon o sprečavanju sukoba interesa na to ne obvezuje, prikazao najnovije izvješće o vlastitoj imovini jer smatra da i prije nego izađu na biralište građani imaju pravo znati da se obnašajući javnu dužnost nije obogatio niti stekao imovinu koja je u nerazmjeru s njegovim redovitim primanjima.

U priopćenju se navodi Ostojićeva izjava kako i dalje živi u stanu u kojem je živio kada je stupio na dužnost te da i dalje vozi isti automobil. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene