Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrazovna reforma

Je li postignut kompromis: Radovan Fuchs na čelnoj poziciji Ekspertne radne skupine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema neslužbenim informacijama čini se kako bi HDZ i HNS mogli postići kompromis oko vodeće pozicije Ekspertne skupine kurikularne reforme na koju bi navodno mogao doći bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Navodno bi Radovan Fuchs mogao biti voditelj Ekspertne radne skupine, kako neslužbeno doznajemo. On sam za Novu TV nije želio niti potvrditi niti demantirati takve informacije.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

''Ne mogu vam to potvrditi s obzirom na to da nisam razgovarao ni s kim. Ne mogu reći niti da niti ne. Nije me nitko kontaktirao po tom pitanju osim novinara'', rekao je Fuchs u razgovoru za Novu TV.

Na pitanje o principu po kojem bi se trebalo voditi EKS rekao je: ''Rotirajući kandidati, jedan kandidat, može se možda osmisliti još poneko rješenje, ali to ćemo vidjeti nakon što se donese odluka. Očito je da premijer razgovara s koalicijskim partnerima, tako da će oni morati usuglasiti i taj dio. Tu su i članovi ekspertne skupine. Pretpostavljam da će se pitati i njih za mišljenje i nakon toga će se donijeti nekakav zaključak'', rekao je.

''Imamo puno posla. radim na nekoliko projekata. Ako me netko uvjeri da je to jedino moguće rješenje, onda mogu donijeti odluku nakon toga'', zaključuje Fuchs.

 

Kamen spoticanja između HDZ-a i HNS-a bio je Matko Glunčić kojeg je na tom mjestu želio HDZ, ali ministrica Blaženka Divjak koju je na tu poziciju doveo HNS nikako se nije slagala s izborom Glunčića koji je ranije kritizirao reformu.

Nije jasno kako bi se takva ideja realizirala budući se bivši ministar obrazovanja nije javio na natječaj. No uvijek postoji mogućnost raspisivanja novog natječaja. 

Matko Glunčić za Novu TV nije želio komentirati ove informacije dok službeno ne bude donesena nekakva odluka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene