Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radovi u parku na Savici zaustavljeni su nakon što su stanovnici tog naselja stali pred kamion i bager.


Radovi na uređivanju rekreativno-zabavnog parka na Savici nastavljeni su u ponedjeljak rano ujutro, no ubrzo su ih zaustavili okupljeni građani koji se protive izgradnji bez transparentne procedure. 

Vezani članci Slika nije dostupna Za uređenje parka Trnjanska Savica 700 stanovnika, 103 protiv Slika nije dostupna I popodne drama na Savici, Bandić za sve proziva protukandidate

"Oko četiri ujutro stigli su radnici Zrinjevca s dijelom ograde i krenuli ograđivati južni dio parka Trnjanska Savica. Očekivali smo da će danas doći, ali ne tako rano. Nešto prije sedam sati došao je kamion s drugim dijelom ograde, ali je petnaestak stanovnika Savice, koji su se u međuvremenu okupili u parku, stalo ispred njega pa ogradu nije mogao istovariti", rekao nam je Sanjin Đukić, jedan od nezadovoljnih stanovnika Savice okupljenih u inicijativu "Čuvamo naš park". 

Đukić kaže da je potom pred park stigao i bager, ali su stanovnici stali i pred njega, pa radovi nisu ni započeli. Trenutno je u parku okupljeno dvadesetak članova Inicijative.

Podsjetimo, riječ je o parku na čijem je mjestu trebala biti izgrađena crkva, no nakon žestokih prosvjeda stanovnika toga kvarta, dozvola je poništena, a od izgradnje se odustalo.

Prošle srijede su, međutim, u parku započeli radovi na uređivanju rekreativno-zabavnog parka po projektu arhitektonskog ureda Arhitektura u bijelom. Stanovnici naselja prosvjedovali su već u četvrtak i to zbog načina na koji je donesena odluka o ovom projektu. Tvrde, naime, da za projekt nije raspisan javni natječaj te da je on preskup (govori se o 12 milijuna kuna).

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju