Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina radnika Željezare Split prekinula je danas u 10 sati štrajk glađu, nakon što su na skupu radnika izviješteni o dogovorima postignutim s potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Damirom Polančecom, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita podružnice Željezara Zvonko Šegvić.


Odluka o prekidu štrajka donesena je sinoć na sastanku dvadeset radnika koji su štrajkali glađu u prostorijama Željezare i četvorice sindikalnih predstavnika koji su također štrajkali glađu, a koji su u ponedjeljak i utorak u Zagrebu pregovarali s potpredsjednikom Vlade Polančecom. Polančec je štrajkaše izvijestio da je postignut dogovor o raskidu kupoprodajnog ugovora za Željezaru Split s poljskim Zlomrexom te da se kreće u pronalaženje novog strateškog partnera. Najavio je i da će Vlada, kao i dosad, osigurati plaće za radnike Željezare.

Vezani članci Slika nije dostupna Splitska željezara: Spriječili odvoz žice, počeli štrajk glađu Slika nije dostupna Rub opstanka: 20 radnika Željezare štrajka glađu

>> Štrajk glađu u Željezari nastavljen

Šegvić kaže da je sindikat poslao pismo Vladi, Polančecu i Fondu za privatizaciju u kojem podržava raskid ugovora s poljskom tvrtkom Zlomrex najkasnije do 31. listopada ove godine. U pismu se traži i da odmah nakon 31. listopada počnu razgovori o primjerenim plaćama i pokretanju proizvodnje u Željezari Split. Posla za Željezaru ima napretek, ali namjera Zlomrexa nije bila proizvoditi, kazao je Šegvić. Proizvodnja u splitskoj Željezari zaustavljena je u travnju ove godine, otkad radnici tog poduzeća primaju od Vlade po 2.000 kuna akontacije na mjesec. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju