Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agonija Željezare Split

Radnici sumnjaju da se od njih kriju informacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Željezare Split proveli su dan ispred Fonda za privatizaciju tražeći razgovor s ministrom gospodarstva Popijačem i predsjednikom Fonda Duvnjakom.

Radnici sumnjaju da se raskidanje ugovora s poljskim vlasnikom Zlomrexom odvija njima iza leđa. Dobili su informacije da se sa željezarom sprema neka nova kombinacija oko raskida s Poljacima, ali oni ne znaju o čemu se radi pa su došli u Zagreb saznati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovori s ministrom Radnici Splitske željezare prekinuli štrajk glađu Slika nije dostupna Nova obećanja Željezara Split bez jamstva: Stečaja u ovom trenutku neće biti

>> Kaznena prijava protiv predsjednika uprave Željezare Split

Nakon cjelodnevnog čekanja Popijač im je rekao da dođu kod njega u ministarstvo, a Duvnjak i ministar Čobanković su ih ipak primili. Radnici su nakon sastanka izašli smireniji. Za listopad će dobiti minimalac, a i poljski vlasnici uskoro odlaze pa će raspisati natječaj za novog vlasnika. 'Bio je gore Čobanković i šef Fonda i dogovorili smo se da se ide sporazumnim raskidom ugovora što prije', rekao je Mladen Bekavac iz sindikata Željezare Split, te dodaje da bi to moglo biti za desetak dana. No naći novog ozbiljnog vlasnika za vrijeme krize pogotovo nakon propale poljske avanture u Splitu bit će teška misija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene