Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon razgovora predstavnika sindikata s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem, radnici Splitske željezare prekinuli su štrajk glađu.


Nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva, Popijač je izjavio kako je odlučeno da krene i proizvodnja, tj. da Željezara od tvrtke Trast preuzme tisuću i pol tona sporne žice koju će tvrtka preraditi, a u međuvremenu se nastavljaju ozbiljni pregovori s njemačkom tvrtkom Technocom, koja je zainteresirana za kupnju Željezare. Rečeno je i kako to nije jedini poslovni subjekt koji je zainteresiran za kupnju. No, za svaki slučaj, kako je rekao Popijač, paralelno će se raditi i na raskidu ugovora sa Zlomrexom. Radnici su najavili kako nakon 11 dana prekidaju sa štrajkom glađu, ali da će nastaviti dežurati.

Vezani članci Slika nije dostupna Željezara Split bez jamstva: Stečaja u ovom trenutku neće biti Slika nije dostupna Željezara: Trojica štrajkaša glađu u bolnici

Popijač je najavio kako će osobno doći pustiti peć u pogon. Već za četvrtak najavljen je posjet predstavnika Technocoma Željezari. 'Želimo da se u što kraćem vremenu postigne sporazum, da za vrijeme dok se pregovara s potencijalnim investitorom, već pripremimo sporazumni raskid Ugovora sa Zlomrexom, kako bi država vratila dionice u vlasništvo HFP-A', rekao je ministar Popijač.

Vijesti su se nestrpljivo iščekivale u hodnicima posrnule tvrtke. Reakcije umjerene, ni traga euforiji, kažu puno smo se puta opekli. 'Ne mogu Vam reći da me bilo što veseli, jer to je privremeno rješenje, šamar polumrtvome, prva pomoć', istaknuo je Branko Šuster, radnik Željezare. 'Mi odavde ne izlazimo dok se Željezara ne upali i krene s radom', nadovezao se njegov kolega Lovre Bratim.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju