Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je stečaj nad Đakovštinom završen, nije završena priča oštećenih radnika. Od države sada traže 85 milijuna kuna koliko su uložili u kupnju dionica Đakovštine. Dok radnici čekaju odgovor, Vlada pokušava promijeniti zakon i tako smatraju, izbjeći plaćanje odštete.


Radomir Blažević u propaloj Đakovštini više ne radi, ali i dalje je dioničar tvrtke. 'Ja sam osobno 121.000 kuna platio za otplatu dionica, znači to mi je odbijeno na šest godina na 72 rate', kaže.

Vezani članci Turistička sezona zahtjeva sve više radne snage (Foto: Pixsell) Turistički djelatnici očajni zbog manjka radnika: Provjerili smo što je s projektom CRO kartica. Čini se da je doživio fijasko Uvala Vruja - 1 Nastavlja se devastacija prekrasne dalmatinske uvale, a država unatoč brojnim prijavama ne čini ništa: ''Taj ping-pong između svih institucija traje 20 godina''

Rate je uredno plaćao, a dionice mu danas ništa ne vrijede jer je tvrtka propala. 'Teško mi je stajat pred svojom bivšom tvrtkom. Jadno se osjećam kao što bi se i većina nas koji smo ostali bez posla', dodao je Radomir.

Nakon gubitka posla otpremninu su izborili, a sada nastavljaju borbu za dionice. 'Udruga broji 465 članova i imamo 277.000 dionica puta 300 kuna, kolika je bila vrijednost dionice, to je 85 milijuna kuna', tvrdi Sanja Katić, tajnica udruge Đakovština.

>> Oko 500 seljaka Đakovštine nije dobilo svoj novac

Taj novac traže od države jer je HDZ-ova vlada dugovanja Đakovštine prema državi pretvorila u dionice. Iako je trebala, nije ponudila otkup radničkih dionica. Sadašnja vlada želi promijeniti tu zakonsku obvezu, a ako se to dogodi tužba propada.

'Izuzetno razočaravajuće, oni donošenjem jednog zakona nastoje sanirati ono što su napravili loše prošli puta', kaže Sanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.