Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže nakandu

Radnici Đakovštine traže odštetu od države zbog brisanja dionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga bivših radnika Đakovštine d.d. 'Đakovština- radnici i dioničari' zbog propusta i nemara Vlade traže naknadu za pretrpljenu štetu koja je nastala brisanjem dionica Đakovštine d.d.

Udruga je poslala Vladi RH Zahjev za mirno rješenje spora jer su pretrpjeli materijalnu štetu brisanjem Đakovštine d.d kao pravne osobe tijekom stečajnog postupka. Radnici žele zaštititi vlasnička i uredno otplaćena prava koja proističu iz dionica, a koja su ugrožena zbog Zakona o dopunama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.Taj zakon upućen je u hitnu saborsku proceduru 24. svibnja.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

>> Oko 500 radnika Đakovštine nije dobilo svoj novac

U slučaju njegovog izglasavanja dioničari, većinom bivši radnici, ne bi imali pravo na naknadu štete jer bi se retroaktivno primijenila odredba da RH nije bila dužna objaviti ponudu dionica. Udruga smatra da je prijedlog tog zakona protuustavan jer predviđa retoraktivnost primjene što nije u skladu s pravnom stečevinom EU. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene