Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga bivših radnika Đakovštine d.d. 'Đakovština- radnici i dioničari' zbog propusta i nemara Vlade traže naknadu za pretrpljenu štetu koja je nastala brisanjem dionica Đakovštine d.d.


Udruga je poslala Vladi RH Zahjev za mirno rješenje spora jer su pretrpjeli materijalnu štetu brisanjem Đakovštine d.d kao pravne osobe tijekom stečajnog postupka. Radnici žele zaštititi vlasnička i uredno otplaćena prava koja proističu iz dionica, a koja su ugrožena zbog Zakona o dopunama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.Taj zakon upućen je u hitnu saborsku proceduru 24. svibnja.

>> Oko 500 radnika Đakovštine nije dobilo svoj novac

Vezani članci Novi Marof: Radnici poginuli na sanaciji dvorca Tragedija kod Novog Marofa: Poginula dvojica radnika kod dvorca Bela, zatrpala ih zemlja. Jedan je imao samo 22 godine Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Poslodavci o novom modelu dobivanja potpora: "Žilavi smo. Mi ćemo se snaći, ali trebamo potporu Vlade"

U slučaju njegovog izglasavanja dioničari, većinom bivši radnici, ne bi imali pravo na naknadu štete jer bi se retroaktivno primijenila odredba da RH nije bila dužna objaviti ponudu dionica. Udruga smatra da je prijedlog tog zakona protuustavan jer predviđa retoraktivnost primjene što nije u skladu s pravnom stečevinom EU. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.