Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga bivših radnika Đakovštine d.d. 'Đakovština- radnici i dioničari' zbog propusta i nemara Vlade traže naknadu za pretrpljenu štetu koja je nastala brisanjem dionica Đakovštine d.d.


Udruga je poslala Vladi RH Zahjev za mirno rješenje spora jer su pretrpjeli materijalnu štetu brisanjem Đakovštine d.d kao pravne osobe tijekom stečajnog postupka. Radnici žele zaštititi vlasnička i uredno otplaćena prava koja proističu iz dionica, a koja su ugrožena zbog Zakona o dopunama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.Taj zakon upućen je u hitnu saborsku proceduru 24. svibnja.

>> Oko 500 radnika Đakovštine nije dobilo svoj novac

Vezani članci Turistička sezona zahtjeva sve više radne snage (Foto: Pixsell) Turistički djelatnici očajni zbog manjka radnika: Provjerili smo što je s projektom CRO kartica. Čini se da je doživio fijasko Dnevni migranti ne mogu zbog gužvi na granici do posla - 6 Što biste učinili da vam ljeti do posla svaki dan treba - nekoliko sati? "Ovo je ludnica, znamo i kasniti na posao..."

U slučaju njegovog izglasavanja dioničari, većinom bivši radnici, ne bi imali pravo na naknadu štete jer bi se retroaktivno primijenila odredba da RH nije bila dužna objaviti ponudu dionica. Udruga smatra da je prijedlog tog zakona protuustavan jer predviđa retoraktivnost primjene što nije u skladu s pravnom stečevinom EU. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.