Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Isplatom otpremnina radnicima Đakovštine, koje je bivša vlada isplatila iz proračunske pričuve, i završetkom stečaja, priča o đakovačkom prehrambenom divu ipak nije završila. Među onima koji i dalje traže svoj novac je oko 500 seljaka s đakovačkog područja koji su pšenicu u silose predali prije tri godine.


Među onima koji i dalje traže svoj novac je oko 500 seljaka s đakovačkog područja koji su pšenicu u silose predali prije tri godine.

Vezani članci Poduzetnici (Foto: Getty Images) - 2 Kako će euro utjecati na poduzetnike? Njih ne brine nova valuta, već izazov koji mnogi vide kao šansu Ilustracija Dvije osobe pale sa skele u Požegi, prevezene u bolnicu

Pšenica je nestala, a obećanje da će dobiti svojih 6 milijuna i 600 tisuća kuna -prošla vlada nije ispunila. Sada su nadanja usmjerili prema novoj. Iz silosa u koji su je predali pšenica je odavno nestala. Novac za nju čekaju već tri godine.

>> Napokon: Bivšim radnicima Đakovštine isplaćen novac

Ivica, Matija, Branko i još 498 seljaka ostali su bez uroda predanog u Đakovštinu. Za njega od države traže 6 milijuna i 600 tisuća kuna. 'Jer su bili u Nadzornom odboru ljudi iz države koji su trebali voditi brigu o našoj pšenici', tvrdi Branko.

Nestala iz robnih rezervi

Oni nisu vodili brigu ni o čijoj pšenici. Osim njihove, nestala je i ona iz robnih rezervi. Oko dvije tisuće seljaka dobilo ju je natrag, ali ne i oni koji su na nagovor uprave svoju pšenicu fakturirali.

Fakturirana pšenica je postala njihova roba, a takve robe nije bilo u silosu. Da je nismo fakturirali ta bi roba se smatrala ukradenom robom. Ovako su samo okradeni seljaci koji su htjeli odraditi pošten posao. Od stečaja za njih novca nije ostalo, a gubitak teško nadoknađuju.

Za svoju dobit su i prosvjedovali, a poslije svakog prosvjeda dobivali obećanje.  U ministarstvu poljoprivrede odgovorili su nam kako vjeruju da će uskoro pronaći rješenje za isplatu duga. Njihovo uvjerenje da će uskoro dobiti svoje novce dijele i oštećeni seljaci
 .

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju