Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča još nije gotova

Oko 500 seljaka Đakovštine nije dobilo svoj novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isplatom otpremnina radnicima Đakovštine, koje je bivša vlada isplatila iz proračunske pričuve, i završetkom stečaja, priča o đakovačkom prehrambenom divu ipak nije završila. Među onima koji i dalje traže svoj novac je oko 500 seljaka s đakovačkog područja koji su pšenicu u silose predali prije tri godine.

Među onima koji i dalje traže svoj novac je oko 500 seljaka s đakovačkog područja koji su pšenicu u silose predali prije tri godine.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) bliži se kraj jednogodišnje agonije Potpisani sporazumi za oko 95 posto tražbina 3. maja: Konačno će doći do isplate plaće radnicima

Pšenica je nestala, a obećanje da će dobiti svojih 6 milijuna i 600 tisuća kuna -prošla vlada nije ispunila. Sada su nadanja usmjerili prema novoj. Iz silosa u koji su je predali pšenica je odavno nestala. Novac za nju čekaju već tri godine.

>> Napokon: Bivšim radnicima Đakovštine isplaćen novac

Ivica, Matija, Branko i još 498 seljaka ostali su bez uroda predanog u Đakovštinu. Za njega od države traže 6 milijuna i 600 tisuća kuna. 'Jer su bili u Nadzornom odboru ljudi iz države koji su trebali voditi brigu o našoj pšenici', tvrdi Branko.

Nestala iz robnih rezervi

Oni nisu vodili brigu ni o čijoj pšenici. Osim njihove, nestala je i ona iz robnih rezervi. Oko dvije tisuće seljaka dobilo ju je natrag, ali ne i oni koji su na nagovor uprave svoju pšenicu fakturirali.

Fakturirana pšenica je postala njihova roba, a takve robe nije bilo u silosu. Da je nismo fakturirali ta bi roba se smatrala ukradenom robom. Ovako su samo okradeni seljaci koji su htjeli odraditi pošten posao. Od stečaja za njih novca nije ostalo, a gubitak teško nadoknađuju.

Za svoju dobit su i prosvjedovali, a poslije svakog prosvjeda dobivali obećanje.  U ministarstvu poljoprivrede odgovorili su nam kako vjeruju da će uskoro pronaći rješenje za isplatu duga. Njihovo uvjerenje da će uskoro dobiti svoje novce dijele i oštećeni seljaci
 



.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene