Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili nove prosvjede

Radnici Diokija Vladi: Vaši privatni interesi štete i nama i državi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati i radnici Diokija uputili su otvoreno pismo hrvatskoj Vladi u kojem traže rješenje problema koje, kako navode, nema od 21. ožujka ove godine, od kad su vlasnička i upravljačka prava prenijeta na ministarstvo gospodarstva.

'Od 22. ožujka 2012. problem tvrtke Dioki trebao je biti riješen na način da se radnicima isplate zaostale plaće, pokrene proizvodnja i provede vlasničko restrukturiranje. Dioki je trebao postati ogledni primjer spašavanja posrnulih hrvatskih tvrtki.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

Dvaput smo do sada bili prisiljeni prosvjedovati protiv bivšeg većinskog vlasnika, a nakon što je svojim izlaskom prenio vlasnička i upravljačka prava na ministarstvo gospodarstva, očekivali smo žurno razrješenje agonije kako ste nam i obećali. Od tada su prošla već dva i po mjeseca, a rješenja nema, bar nama radnicima nije prezentirano, imamo samo prazna obećanja - navodi se u pismu.

>> Radnici Diokija konačno dobili plaću, sve otišlo na plaćanje opomena

'Naša proizvodnja stoji već mjesecima i pitamo vas, hrvatsku vladu, zašto se odričete 400 milijuna eura izvoznih proizvoda i 300 milijuna kuna doprinosa i poreza državi godišnje?! Vaša neodlučnost, vaši možebitni privatni interesi štete direktno, kako nama radnicima Diokija, tako i cijeloj državi koja može ostati bez jedne strateške proizvodne grane.

Kakvo to srce imate da nas možete gledati ovako osiromašene, obespravljene i psihički skoro dotučene?!Na kraju se navodi da Vlada, ukoliko ne riješi problem Diokija, može očekivati nove prosvjede', navode radnici Diokija. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene