Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prva od 6 zaostalih plaća

Radnici Diokija konačno dobili plaću, sve otišlo na plaćanje opomena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radosniji blagdan bit će i za oko 750 radnika Diokija čija agonija traje već pola godine. Isplaćena im je prva od 6 plaća.

Radnik Diokija Siniša Androlić nakon pola godine napokon je dobio plaću. Dok ju je čekao nagomilali su se neplaćeni računi i opomene. 'Sjela je jedna plaća, jedan mali dio smo riješili, ali jedna plaća nam nije dovoljna', kaže Siniša Androlić, radnik Diokija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon deset godina Sanader i Ježić na početku suđenja odbacili krivnju u aferi HEP - Dioki Slika nije dostupna Gdje je nestala solidarnost? Bivši radnici Diokija uputili oštru poruku Bandiću: "On je radnička sramota!"

Da bi dobio priliku trošiti i tu jednu plaću, Siniša je na 50-metarskoj skeli s ostalim radnicima Diokija pet dana štrajkao glađu. O punoj košarici nakon kupovine još uvijek mogu samo sanjati. Siniša se ipak veseli pomacima pa se nada da će njihovoj agoniji brzo doći kraj. 'Veseli ne čovjeka nego ovu djecu moju evo malo smo uzeli igračkica nešto. Nama još duguju 5 plaća', kaže Siniša.

>> Radnicima Diokija danas nisu isplaćene zaostale plaće

Na isplati preostalog duga prema radnicima već se radi, poručuje šef nadzornog odbora Diokija. Na isplati preostalog duga prema radnicima već se radi, poručuje šef nadzornog odbora Diokija. 'Ostale plaće očekujemo da će se realizirati najkasnije do srijede', kaže Zlatko Rumenović, predsjednik NO Diokija.

U Diokiju planiraju i pokretanje utihnulih pogona.'Šta bi na neki način dalo i određenog zamaha i krenulo bi se ka naprijed. Paralelno s tim treba se raditi i vlasničko strukturiranje što očekujem da će biti u najkraćem skorom vremenu', kaže Rumenović.

Sudbinu radnika Diokija dijele mnogi u Hrvatskoj. Čak 16 tisuća zaposlenih radi, a ne prima plaću. 131.000 radnika nema uplaćene doprinose. A bez primanje je - 334.601 nezaposlena osoba. Svi oni o bogatom blagdanskom stolu mogu samo maštati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene