Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok se država trudi spasiti radna mjesta u privatnim tvrtkama, o radnicima koje sama plaća - ne vodi računa. Više od 400 radnika vukovarskog Borova još uvijek nije dobilo plaću za veljaču.


Kako stvari stoje, radnici Borova će dočekati i Uskrs bez plaće.

Vezani članci Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Vlada najoštrije osudila ponašanje navijača u Borovu: "Za to nema i ne može biti opravdanja" Zoran Milanović u Kijevu Milanović o gnjusnom govoru mržnje u Borovu: "Još ću ja biti kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija nije radila svoj posao"

Čak 90 posto njih radi za minimalac od 2500 kuna. Možete samo zamisliti situaciju u kojoj, jednoj radničkoj obitelji, ni taj minimalac ne sjedne na račun. Caritas grada VUkovara im je odlučio  pomoći paketima pomoći u vrijednosti od nekih 400 kuna. Složili su im osnovne životne namirnice brašno, šećer, ulje i nešto higijenskih potrepština. Doista, to je velika pomoć za ove radničke obitelji upravo uoči blagdana.

Danas u razgovoru s mnogima od njih rekli su: "Nemojte nas snimati, mi se sramimo. Radimo, a došli smo ispružiti ruku, došli smo tražiti pomoć." Nameće se pitanje, srame li se oni koji su ih doveli u takvu situaciju? Podsjećamo, u RH neisplata plaće je kazneno djelo, a u ovom trenutku, uz radnike Borova još 10 tisuća radnika ide na posao i ne prima plaću. Gotovo 3 tisuće poslodavaca ne isplaćuje plaću.

Radnici Borova poručuju da će imati strpljenja još do srijede, kada očekuju očitovanje svoje uprave kada će im sjesti plaća na račun, a ne dobiju li odgovor – spremni su i na štrajk.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr