Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici bjelovarske Česme protiv velikogoričkog tajkuna Žužića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici bjelovarske Česme-Furnira protive se mogućnosti da njihovo poduzeće kupi velikogorički tajkun Željko Žužić jer smatraju da ga ne zanima sudbina tvrtke i radnika, već samo njezina imovina, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije i vodoprivrede Hrvatske.

Česma-Furnir je već dvije godine u stečaju, no uredno posluje i isplaćuje plaće radnicima, a stečajni postupak je trebao biti dovršen nakon što je u proljeće na javnoj dražbi kao najpovoljnija odabrana ponuda Drvne industrije Spačva iz Vinkovaca, rekao je sindikalni povjerenik za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Zlatko Tušek.

Pročitajte i ovo Tomislav Opačak Brat saborske zastupnice Slavonski tajkun pobjegao u BiH da izbjegne zatvor: Ima niz optužnica Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura

Spačva je zajamčila da će svih 200 radnika ostati zaposleni i nakon preuzimanja te obećala ulaganje u novu opremu i zapošljavanje još 200 ljudi, tako da radnici i sindikat u potpunosti podupiru izbor Spačve kao novog vlasnika Česme.

Međutim, nakon dražbe s tužbom se javio Žužić, za kojega sindikat smatra da pravnim smicalicama želi spriječiti Spačvu da postane vlasnikom Česme kako bi se domogao njezine imovine - samo zemljište u industrijskoj zoni Bjelovara vrijedi oko 1,3 milijuna eura.

Radnici su u otvorenom pismu zatražili od Žužića da povuče tužbu, a sindikat traži od Visokog trgovačkog suda u Zagrebu da što prije riješi taj predmet.

Radnici ne žele Žužića pa ako Česma-Furnir dođe u njegove ruke smatrat će to neprijateljskim preuzimanjem, ustvrdio je predsjednik Sindikata poljoprivrede Josip Pavić.

Ako to pitanje uskoro ne bude riješeno, sindikat će organizirati prosvjede u Bjelovaru i Zagrebu pred mjerodavnim državnim
institucijama, najavio je Pavić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene