Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnice Uzora uzaludno čekale: Nećemo se tući

Bruno Orešar o napadu na Braču: Nije me nitko udario, ali bilo je svađe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice Uzora, koje plaću dobivaju na kapaljku, čekale su vlasnika Bruna Orešara, no on u Split nije došao jer su ga radnici Jadrankamena napali na Braču.

Radnice iz Splita u borbi za pet svojih plaća same pokreću stečaj tvrtke. Bruna Orešara do sada nisu viđale, no nakon što su prošli tjedan izašle pred kamere danas im je najavio dolazak. Ipak, nije im došao, imao je incident sa radnicima u svojoj drugoj tvrtki, u Jadrankamenu na Braču.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na računu tvrtke oko 600.000 kn Orešar izbjegao ročište, radnice Uzora i dalje bez plaća Slika nije dostupna Sutra prvo stečajno ročište 'Stečajna upraviteljica Uzora je u sukobu interesa'

Pričalo se da su ga radnici tamo čak i fizički napali, no on nam je u telefonskom razgovoru rekao da ga nitko nije udario, ali bilo je žestoke svađe oko plaće koja kasni. Za tvrtku Uzor ističe da ga je od Miroslava Kutle preuzeo sa dugovima, no to objašnjenje neće pomoći ženama koje na posao moraju doći, a nemaju ni za kartu pa kažu strahuju od kontrolora i skrivaju se po autobusu.

>> Radnici Jadrankamena napali Brunu Orešara

Plaće od prije kolovoza stižu im u ratama od 400 do 500 kuna i ne znaju hoće li ikada primiti ostatke plaće posljednjih pet mjeseci.  Radnice Uzora kažu kako se neće tući. Preostaje im stečaj jer misle da Orešaru i nije stalo do nastavka poslovanja. Pitanje je samo hoće li se imati od čega naplatiti jer sve su im nekretnine rasprodate pa čak i ona u kojoj šiju.

Orešar je iz vremena privatizacije suvlasnik ili vlasnik u brojnim tvrtkama. Spominje se njegovo ime i uz Hotele Vinodolski, kredite Hypo banke i dugove od stotinu milijuna kuna. Radnice znaju samo to da i ti hoteli duguju Uzoru, kažu oko pet milijuna kuna:

Orešar ističe da su Vladi nudili da Uzoru oprosti razne neplaćene poreze i doprinose i za taj iznos preuzme dio vlasništva nad tvrtkom. No nije jasno što bi to država preuzela? Zgrade su vlasnici rasprodali i država bi na brigu izgleda dobila samo uništeno poslovanje i ove nesretne radnice koje i dalje čekaju da se pojavi neko čarobno rješenje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene