Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasni im plaća

Radnici Jadrankamena napali Brunu Orešara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Jadrankamena napali su danas većinskog vlasnika tvrtke Brunu Orešara.

Do incidenta je došlo zbog kašnjenja plaća. Sve se dogodilo prilikom sastanka zaposlenika s radnicima u Pučišćima, a navodno napad nije bio 'teške kategorije'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Miran skup Prosvjed više stotina radnika Brune Orešara Slika nije dostupna Uzor u stečaju U Orešarovoj tvrci nadaju se boljim turističkim danima

Po riječima načelnika općine Marina Kaštelana u kinodvorani je bilo oko 200 radnika, a u jednom trenutku njih pet-šest skočilo je na pozornicu na kojoj se nalazio i govorio Orešar, da je došlo do naguravanja te su ga oborili na pod.

'Nastala je gužva i padale su čaše'

'Nastala je gužva, padale su čaše, sve je bilo ružno gledati, ali ubrzo su priskočili drugi radnici i sve se smirilo bez težih posljedica. Kad se izgred smirio, Orešar je nakon pola sata napustio dvoranu', kazao je Kaštelan napominjući da ako se brzo ne prevladaju teškoće u Jadrankamenu, tvrtki vrlo važnoj i za Pučišća i za otok Brač, mogao bi biti blokiran račun. Nakon radničkog zbora na skupštini Nezavisnog sindikata Jadrankamena odlučeno je da radnici danas stupaju u štrajk.

Orešar je opovrgnuo da je napad bio fizičke prirode, no u policiji su nam potvrdili da je bilo postupanja njihovih djelatnika. U prijepodnevnim satima Policijska postaja na Braču je zaprimila dojavu o remećenju javnog reda i mira u Pučišćima, no na mjestu događaja nisu zatekli ništa incidentno, rekla je glasnogovornica PU splitsko dalmatinske, Marina Kraljević Gudelj.

Iako se priča da je došlo do fizičkog sukoba Bruno Orešar tvrdi da ga nitko nije ni dotaknuo, ali, priznao je, neki radnici su se neprimjereno ponašali i bilo je povišenih tonova. (J.G./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene