Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnice Kamenskog pune četiri godine čekaju isplatu zaostalih plaća i otpremninu. Ogorčene su što, unatoč istragama, još nitko nije odgovarao za propast tvornice.


S jedne strane stečajni upravitelj, s druge sutkinja. Ali nigdje kupaca. Javna dražba na Trgovačkom sudu za bivšu tvornicu Kamensko tako je samo odgođena za iduću godinu. Ako se ne ni tada ne proda, cijena se spušta ispod 73 milijuna kuna. Radnice čekaju isplatu otpremnine i zaostalih plaća.

Vezani članci Ilustracija - 1 Sve o rastu plaća na jednom mjestu: Tko će profitirati najviše, a tko najmanje Vlada predstavila izmjene poreznih propisa - 6 Plenković predstavio poreznu reformu: Pogledajte kome će i koliko rasti plaća

'Oni nama duguju negdje u prosjeku na svakog radnika 20 do 30 tisuća kuna plus kamate', kaže bivša radnica Mara Zovko.

Radnice su ogorčene na sporost pravosuđa i drugih institucija. Pune četiri godine čekaju da ostvare svoja prava, a za to vrijeme, unatoč istragama, nitko nije ni odgovarao za propast nekad poznate tekstilne tvornice.

Tvornica za 73,4 mil. kuna: Nitko ne želi kupiti Kamensko

Nekretnina u kojoj se nalazila tvornica Kamensko nalazi se u užem centru Zagreba. Na njenom mjestu planirana je gradnja poslovno stambenog objekta. Radnice Kamenskog još prije nekoliko godina upozoravale su da se uništavanjem Kamenskog nekom pogoduje, a danas tvrde da je to slučaj i s dražbom.

'Kad padne ispod 50 milijuna oni koji su na s istjerali, koji su nas do ovog doveli, oni će to kupiti. Pa vidimo što se događa u Hrvatskoj', dodaje Mara Zovko.

Radnice su na nelogičnosti upozoravale i prije nekoliko godina. Danima su prosvjedovale, štrajkale glađu, radile mjesecima bez plaće.

Sud je u međuvremenu pobio uknjižbe na nekretnine Kamenskog što je imalo nekoliko tvrtki. Ali agonija radnica, od kojih, nažalost, neke nisu ni dočekale ostvarivanje svojih prava, još uvijek traje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju